Dragan Đilas, Goran Vesić
Alo!
Dragan Đilas, Goran Vesić

Alo!

Dragan Đilas, Goran Vesić, Foto: Alo!

Član Predsedništva SNS Goran Vesić danas je Draganu Ðilasu povodom kritika koje je uputio MMF-u zbog EPS-a poručio da pre nego što nekome deli lekcije prvo osudi i odrekne se onog "Tadićevog Ðilasa" koji je uništavao Srbiju, jer bez toga nema kredibiltet da govori bilo šta.

Vesić je rekao da “Ðilas misli da svi građani Srbije, kada je on u pitanju, pate od amnezije jer sada piše i žali se MMF-u dok je tu istu instituciju kada je bio na vlasti izbacivao iz Srbije”.

Ramuš Haradinaj, Hašim Tači

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

- Ali to je Ðilas. Danas ubeđuje ljude u sve suprotno od onoga što je radio kada je bio na vlasti. Piše MMF-u i traži od njih da napadaju Vučića, a kada je Ðilas bio vlast izbacio je MMF da ga slučajno ne bi kritikovali - naveo je Vesić u saopštenju dostavljenom Tanjugu. 

Vesić kaze da to nije zaboravljeno a da Ðilas ima veliki problem, jer je sam sebe ubedio da on nije onaj Dragan Ðilas koji je vladao kao šerif Beogradom i da on nije onaj Dragan Ðilas koji je bio Tadićev direktor Narodne kancelarije, Koštuničin ministar i tajkunski gradonačelnik.

- Mislim da on veruje da on nije onaj Dragan Ðilas koji je na početku mandata prijavio od imovine ženinu kuću na Dedinju, automobil SABB, 2003. godište i 70.000 evra ušteđevine a kada je otišao sa vlasti, 2016. godine, sam je rekao da samo u nekretninama ima više od 24 miliona evra - rekao je Vesić.

- On veruje da on nije onaj Ðilas koji je kao gradonačelnik trgovao sekundama sa Studijom B, koji je bio u vlasništvu grada i Javnim servisom. On zaista misli da on nije onaj Dragan Ðilas koji je od grada oteo parcelu namenjenu deci i koji je napravio Kuću Velikog brata - kazao je Vesić.

Vesić je pozvao Ðilasa i da objasni “ko je bio onaj Ðilas koji je dok je vladao zemljom, sa Tadićem i Jeremićem, povećao javni dug zemlje na 79 odsto bruto domaćeg proizvoda, ko je bio Ðilas čija je vlast tada zaduživala zemlju po najlošijim kamatama i ko je bio Ðilas čija vlast je imala negativan bruto domaći proizvod?”

Vesić ističe da na Ðilasovu veliku žalost javni dug ove godine iznosi manje od 50 odsto bruto domaćeg proizvoda i dodaje da “Srbija danas ima zaposlenost na najvišem nivou u modernoj istoriji”.

Naveo je i da je po rastu privrede Srbija među prve četiri zemlje u Evropi, podsetio na dugove koje je PKB imao u Ðilasovo vreme, te naveo da je, između ostalog, planirao bonuse samo za direktore, a da ga radnici nisu interesovali.

Aleksandar Antić

Alo!/Vladimir Marković

Mnoge kredibilne instucije i zvaničnici poput Svetske banke, MMF-a i čelni ljudi Evropske unije poput Angele Merkel, kako kaže Vesić, hvale ekonomske uspehe Srbije i našu odgovornu politiku, a upravo je neke od njih kao MMF, dodaje, Ðilas izbacio iz Srbije još 2011. godine kako bi on, Jeremić i njima bliski tajkuni mogli da pljačakaju Srbiju.

- Zato poručijem današnjem Draganu Ðilasu da pre nego što se usudi da nekom deli lekciji prvo osudi i odrekne se onog Tadićevog Ðilasa koji je uništavao Srbiju jer bez toga nema kredibiltet da govori bilo šta - poručio je Vesić.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas ocenio je ranije danas da je EPS zbog "nestručnog vođenja, pljačke i isisavanja para" 2018. godinu završio sa gubitkom od, kako tvrdi, 11 miliona evra. Ðilas je još upitao predstavnike MMF koji su hvalili reforme i napredak u Srbiji zašto sada ćute na, kako kaže, gubitke EPS-a i pad industrijske proizvodnje.