I Albancima se smučili! Šiptarski političar sa Kosova našamarao zločince koji se iživljavaju nad Srbima!

Alo!; D.K. | vesti 2018-12-08 12:58:44 2018-12-08 12:58:44

Zamenik političke partije sa Kosova Alternativa, Iljir Deda, upozorio je na raskid koalicije, rekavši da odbije da bude deo primitivne i neodgovorne politike.

screenshoot/Facebook

U postu koji je objavio na "Fejsbuku", Deda je potvrdio da se neće kandidovati ni za jednu poziciju u predstojećim izborima, i zahvalio se onima koji su ga podržali u dva mandata.

Njegov post prenosimo u celosti:

Dragi prijatelji, hvala svima koji ste me podržavali proteklih godina, bez rezerve i interesa, u partijskom angažmanu. Nije bilo lako putovanje, ali smo uz vašu podršku pokazali da Kosovo može da bude progresivno i iskreno, a ne klijentelno i regresivno.

PROČITAJTE JOŠ:

Danas ne bih bio ovde nez vas. Ali ukupno političko i partijsko okruženje na Kosovu je toliko degradiralo, da je slepilo uskih partijskih interesa potpilo svaki racionalni državni prostor, gde se bekstva od odgovornosti prema državi u politici maskira kao partijski slogani.

Kosovo prolazi kroz čistilište kao ozbiljan izazov u međunarodnoj areni, sa dva vitalna procesa - dijalog sa Srbijom za potencijalni konačni sporazum, i početak procesuiranja Specijalnog suda. Ovi izazovi bili bi teški i za mnogo razvijenije zemlje od Kosova. Ali političke elite u opoziciji, zaslepljene ličnim sukobima, ne žele da odgovore i uzmu odgovornost za našu Republiku Kosovo. Umesto političkih pobeda za Kosovo, prednost se daje individualnim pobedama partije.

Zato, odbijam da budem deo ovakve politike, u suštini primitivne i ekstremno neodgovorne.  I, prema tome, sve političke akcije će se pridržavati uverenja da su primarne odgovornosti prema građanima i državi.

Ovom priliko, gradi građani koji ste mi dali poverenje u dva mandata u parlamentu Kosova, dozvolite mi da kažem da takođe razmatram mogućnost da se ne kandidujem na predstojećim izborima.

Ovo nije predaja, već akt protesta protiv duha koji degradira državu koji je ušao na političku scenu Kosova.

Expand player
Pogledajte više