Hvala vam na divnim rečima i poštovanju za srpske žrtve - Makronu veličanstven doček!

Alo | vesti 2018-11-12 10:21:05 2018-11-12 10:21:05

Ambasador Francuske u Beogradu Frederik Mondoloni je uputio danas izvinjenje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i srpskom narodu

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prihvatio je izvinjenje zbog skandaloznog propusta organizatora proslave 100. godišnjice završetka Prvog svetskog rata u Parizu, koje je u ime Francuske danas srpskom narodu uputio ambasador Frederik Mondoloni.

Pročitajte još:

 

"Hvala ambasadoru Mondoloniju na divnim rečima i poštovanju koje je pokazao prema srpskim žrtvama. Srbija će na veličanstven način dočekati predsednika Makrona", napisao je predsednik Vučić.

"Sa Srbijom smo veoma bliski. Srbija je u Prvom svetskom ratu izbubila skoro trećinu stanovništva, 62 odsto muške populacije i Francuska to ne zaboravlja", rekao je Mondoloni gostujući na Prvoj.

 

Kaže da ne zna šta se tačno desilo u Parizu pošto je on juče prisustvovao u Beogradu ceremoniji na Francuskom vojnom groblju.

"Malo sam tužan, jer je trebalo jutros da slavimo našu zajedničku pobedu, uoči najavljene posete francuskog predsednika Srbiji. Ovo je na neki način sve to malo pokvarilo za nas", istakao je Mondoloni.

Expand player
Pogledajte više