Aleksandar Vulin
Printscreen
Aleksandar Vulin

Printscreen

Aleksandar Vulin, Foto: Printscreen

* Ministar odbrane Aleksandar Vulin oštro reagovao na izjavu Kolinde Grabar Kitarović

* Hrvatska predsednica izjavila da se pola miliona Hrvata borilo protiv fašizma

* Vulin joj poručio da se njenih laži gadi svaki antifašista

Ministar odbrane Aleksandar Vulin danas je povodom izjave hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da su Hrvati dali najveći doprinos pobedi nad fašizmom rekao da ona može da laže čitav svet, ali da Srbi i Hrvati znaju da su Hrvati uvereno i do poslednjeg dana bili uz naciste.

"Hrvataskih zločina u Jasenovcu i Jadovnu su se gadili i Nemci, a Kolindih laži gadi se svaki antifašista", poručio je Vulin.

Hrvati su najviše doprineli borbi protiv fašizma u Evropi!

AUTOR: Alo.rs/Tanjug/A.M. DATUM I VREME: 01.09.2019. 16:45 Obeležavanju 80. godišnjice početka Drugog svetskog rata Kolinda Grabar Kitarović, Foto: AP/Darko Bandić * Kolinda Grabar Kitarović * Na svečanosti 80 godina od početka Drugog svetskog rata * Izjavila da su Hrvati najviše doprineli antifašizmu u Evropi Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je danas da je hrvatski narod, srazmerno broju stanovnika, najviše doprineo antifašističkoj borbi u Evropi.

 

On je ocenio da Kitarović još uvek "ne moze da se otrezni od pijanstva na proslavi zločinačke akcije Oluja" i da se samo tako moze objasniti njena izjava da su Hrvati dali najveci doprinos pobedi nad fasizmom.

"Reći takvu gadost moze samo sledbenik Pavelića koji uživa da se ruga žrtvama ustaških koljača. Antifašistički ustanak u Hrvatskoj je podignut u mestu Srb, i da li može biti dileme ko ga je podigao", izjavio je Vulin.

PROČITAJTE JOŠ:

 

On je naglasio da je Nezavisna država Hrvatska stvorena voljom ogromne većine Hrvata, koja je kako je govorio Tuđman "izraz povjesne težnje Hrvata za državom" bila najstrašnija fašistička tvorevina, mesto sa logorom za decu gde je zaklano 20.000 malih Srba, Jevreja i Roma.

"Hrvatska država na svoju sramotu i užas slobodnog sveta 80 godina kasnije jos uvek ne želi da se odrekne ustaškog režima. Kolinda Grabar Kitarović je polagala vence na grobove ustaša u Blajburgu. Da li su oni bili antifiašistički borci i da li je Jasenovac doprinos Hrvata borbi protiv fasiszma", upitao je Vulin.

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je ranije danas da je hrvatski narod, srazmerno broju stanovnika, najviše doprineo antifašističkoj borbi u Evropi.

Ona je na obeležavanju 80. godišnjice početka Drugog svetskog rata u Poljskoj rekla da je u antifašističkoj borbi učestvovalo više od pola miliona Hrvata, preneo je Index.hr.

BONUS VIDEO: Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista

 

 

 

Komentari (1)

Dragovan

01.09.2019 18:42

Poslati diplomatsku notu Hrvatskoj, Poljskoj, EU I NATO.