Zastave EU
Youtube/Printscreen
Zastave EU

Youtube/Printscreen

Zastave EU, Foto: Youtube/Printscreen

* Dubravka Šuica, hrvatska kandidatkinja za evropskog komesara i za jednog od potpredsednika Evropske komisije

*  važi za jednog najvernijih saradnika sadašnjeg presednika HDZ i premijera Hrvatske Andreja Plenkovića

* Srbiji planira da postavi tri uslova od kojih neće da odstupi

Dubravka Šuica, hrvatska kandidatkinja za evropskog komesara i za jednog od potpredsednika Evropske komisije, interesantna je srpskog javnosti onoliko koliko je interesovanje i ona pokazivala za Srbiju.

Šuica, koja inače važi za jednog najvernijih saradnika sadašnjeg presednika HDZ i premijera Hrvatske Andreja Plenkovića, u poslednjoj izjavi koja je imala veze sa Srbijom rekla je da postoje tri uslova koja naša zemlja mora da ispuni da bi dalje napredovala na putu ka članstvu u EU.

Upućeno je ženi, a njegov sadržaj OTKRIVA sledeći korak Srbije!

Predsednik Aleksandar Vučić uputio je čestitku novoizabranoj predsednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen, u kojoj joj je poželeo uspeh u radu i izrazio uverenje da će na najbolji način braniti interese EU, te da će podržavati "i nas koji želimo da postanemo njen deo".

 

Jedan je da Hrvatskoj dostavi popis nestalih osoba, drugi da se dovede do kraja povratak kulturnih dobara, otuđenih tokom ratnih sukoba 90-tih, i, treći, da hrvatska manjina u Srbiji ima ista prava kao srpska u Hrvatskoj.

Te zahteve danas je za Prvu tv prokomentarisao dopisnik Novosti iz Zagreba Jurica Kerbler, ocenjujući da prvi zahtev i nije problem, mada nije još rešen, da je drugi gotovo završen, ali da je treći - "karikaturalan".

PROČITAJTE JOŠ:

 

"Srpska manjina u Hrvatskoj sigurno ima u ovom trenutku manja prava, nego što ima hrvatska u Srbiji", rekao je Kerbler.

Kerbler je podsetio da se Šuica, inače pre političke karijere profesor nemačkog i engleskog jezika u Dubrovniku, tek 90-tih uključila u politiku i postala članica HDZ.

Srbijo, ovo ti je konačan uslov za ulazak u EU: Očekujemo POTPIS!

AUTOR: Tanjug/D.N. DATUM I VREME: 29.05.2019. 18:42 Beograd nastavlja da bude angažovan u dijalogu sa Prištinom i uzdržano je odgovorio na takse koje su uvele prištinske vlasti, konstatovano je u ovogodišnjem Izveštaju o napretku Srbije u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

 

Dvaput je bila gradonačelnica Dubrovnika i u tom periodu proglašena je jednom od 10 najboljih gradonačelnica na svetu, iako su je, kako je naveo i Kerbler, pratile neke afere u hrvatskoj javnosti, vezane za neracionalno trošenje sredstava iz gradskog budžeta.

Prema njegovim rečima, Šuica nije bila u dobrim odnosima sa prethodnim premijerima, Ivom Sanaderom i Jadrankom Kosor, ali jeste s Tomislavom Karamarkom, protiv kojeg se, međutim kasnije okrenula i zajedno sa Andrejem Plenkovićem učestvovala u rušenju Karamarka.

Danas važi za jednog najvernijih saradnika sadašnjeg presednika HDZ i premijera Plenkovića, a u evropskom krugovim dobro se kotira, jer je u svojoj karijeri vezanoj za Evropski parlament imala dobre veze sa evropskim narodnjacima, koji tamo imaju veliki uticaj.

BONUS VIDEO: Pitali smo građane šta misle o Borisu Džonsonu - jedan odgovor je HIT

 

 

 

Komentari (1)

LUPUS

10.09.2019 17:00

ETO SRBI NAGUZITE SE ,UVEK MORATE DA ISPUNITE JOŠ KOJI USLOV.