Predsednik otkrio da ga je otac Anđelko jednog jutra obradovao donevši mu šerpicu omiljenog jela na posao
Predsednik voli da priča o tome šta voli da ruča...
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pre par dana je jeo kolenicu u minhenskom restoranu, a prošle nedelje je nenajavljeno posetio kasarnu "Topčider", gde je, ručao sa vojnicima u kantini, a zatim govorio o povećanju njihovih plata.
Predsednik je u kasarni jeo pasulj, a njegova izjava da je vojnički pasulj u kasarni bio "top" iznenadila je samo one koji ne znaju da je upravo ovo jedno od omiljenih Vučićevih jela.
Kao najdraža uspomena iz vojske ostao je miris i ukus vojničkog pasulja.
Ipak, Vučić nije jednodimenzionalan gurman, što dokazuje i njegova ljubav prema nizu jela, kako tradicionalnih srpskih, tako i malo internacionalnijih.
U nedavnoj poseti Bosni i Hercegovini Vučić je jeo čuvene bosanske pite, zeljanicu, sirnici i krompirušu, "u pekari kod Zaima", napisao je na Instagramu. On je posebno pohvalio "vrhunsku zeljanicu".
U novembru, pred put u Ženevu, gde je učestvovao u Strateškom dijalogu o Zapadnom Balkanu, snagu skupio jedući punjene paprike.
"Punjene paprike kao okrepljenje pred put u Ženevu", napisao je tada predsednik, objavljujući i sliku ovog domaćeg specijaliteta.
Svoju ljubav prema domaćim prehrambenim proizvodima Vučić je demonstrirao i u oktobru prošle godine, u selu Kutlovac, kad je pred kamerama jeo jabuku, dok je pričao sa ljubaznim domaćinima, i to o rakiji.
Predsednik ne beži ni od ćevapa, piše Espreso, a viđen je svojevremeno kako nosi dva poslužavnka sa ovim ukusnim jelom. On je sportski prihvatio i šalu na jednom fejsbuk profilu, koja se tiče baš punjenih paprika i ćevapa:
Predsednik je u septembru potpuno iznenadio radnike Gradske čistoće u Beogradu i oko ponoći je zajedno s njima jeo burek (što mora da je "obradovalo" lekare koji vode računa o njegovom zdravlju).
Inače, o Vučićevim gastronomskim sklonostima govorili su i kuvari koji vode računa o njegovoj ishrani. Prema njihovim rečima, predsednik najčešće jede sendvič sa njeguškom pršutom i ljutom papričicom, ali voli tradicionalna jela - sarmu, punjenu papriku i leskovačke uštipke.