Aleksandra Jerkov
Alo!/ Rajko Ristić
Aleksandra Jerkov

Alo!/ Rajko Ristić

Aleksandra Jerkov, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Poslanik Partije demokratskog progresa u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković sastao se u Banjaluci sa poslanicima Demokratske stranke Aleksandrom Jerkov, Balšom Božovićem i Majom Videnović, koji su tamo poslati da dejstvuju po nalogu Dragana Đilasa.

Stanivuković je s njima razgovarao o poslednjim hapšenjima narodnih poslanika i građana u Banjaluci povodom protesta pokreta "Pravda za Davida", a Jerkov mu je najavila da će "probleme" u vezi sa dešavanjima u Banjaluci izneti u komitetu u Ženevi.

Pročitajte još:

Liderima Saveza za Srbiju Draganu Đilasu i Vuku Jeremiću očigledno nije dovoljno što koriste svaku priliku da oblate Srbiju i njenu aktuelnu, legitimno izabranu vlast, pa su sada prešli i na maltretiranje srpskog naroda u Republici Srpskoj koji bi ponovo da zavade i izazovu nemire, kao što je to bio slučaj devedesetih godina prošlog veka.

Još jedan razlog njihove posete Republici Srpskoj jeste i njihova neobuzdana želja da se dodvore osvedočenim protivnicima Srbije u Evropskom parlamentu, Ivi Vajglu i Jasenku Selimoviću.

Pročitajte i ovo:

Podsetimo, Ivo Vajgl, predstavnik Slovenije u parlamentu EU, poznat je kao najžešći kritičar Srbije u procesu evrointegracija, čovek koji ne propušta priliku da uloži prigovor na svaki izveštaj o napretku Srbije u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

Njihov veliki prijatelj je i Jasenko Selimović, švedski poslanik u parlamentu EU, poreklom iz BiH, koji je u parlamentu Švedske svojevremeno organizovao skup bivšem generalu Armije BiH Jovanu Divjaku, osumnjičenom za ratni zločin nad vojnicima JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu.

 

Komentari (1)

Čarapan

07.02.2019 15:31

Pa posle dobijenih uputa iz ambasada sad idu na kosultacije po terenu