Haradinaj prodao Srbima 220 stanova!

Jelena Đondović | vesti 2017-05-17 16:22:50 2017-05-17 16:22:50

Nekadašnje vođe OVK uz pomoć srpske firme izgradile su više zgrada u Novoj Pazovi, koje meštani zovu haradinajke”

Đorđe Kojadinović

Braća i bivše vođe OVK Daut i Ramuš Haradinaj preko srpske firme prave zgrade po Srbiji i prodaju stanove, a kako „Alo!” saznaje, samo u Novoj Pazovi nadomak Beograda nikle su zgrade koje meštani zovu „haradinajke”, sa ukupno 220 stanova, izgrađene mimo svih urbanističkih uslova. 

Da Haradinajev klan zida po Pazovi, za „Alo!” otkriva žiteljka Stare Pazove M. L. (65).

- Zakon o ozakonjenju kao da je pisan za Haradinaja i njegovog brata. Firma koja gradi je registrovana u Srbiji, tačnije u Novom Sadu (ime poznato redakciji), a G. N. iz Nove Pazove, mali preduzetnik, predstavnik je investitora. U Novoj Pazovi su u izgradnji zgrade sa oko 220 stanova! Otkupljene su dve stare kuće u glavnoj ulici, sporedne bašte i kuća u ulici paralelnoj sa glavnom, tako da su izgradnjom onemogućili probijanje nove ulice. Jedino su za sada dobro profitirali vlasnici bašti. Jedna bašta je tako menjana za stan od 75 metara kvadratnih. Jedna kuća - dva stana, ali do uknjižbe i useljenja je dug put. U Staroj Pazovi izgrađena je Haradinajeva zgrada, mimo svih urbanističkih uslova, na čak sedam spratova - počinje priču M. L. i dodaje da prodaju stanova za ovu srpsku firmu, koja je fiktivno izvođač radova, a u stvari radi za Haradinajev klan, vrši izvesna A. Ć.

 

Naša sagovornica kaže i da je pitala i direktora „Urbanizma” da li te zgrade grade Albanci svojim novcem od šverca oružja i narkotika i ko je dozvolio toliku spratnost.

Radinović: Ne znamo ništa o „haradinajkama“

Upitan da prokomentariše celu ovu situaciju sa izgradnjom Haradinajevih zgrada u Staroj Pazovi, predsednik te opštine Đorđe Radinović za „Alo!“ kaže da sa tim nije upoznat.

- Lokalna samouprava opštine Stara Pazova bavi se isključivo poslovima iz domena predviđenim Zakonom o lokalnoj samoupravi. Shodno tome, nismo upućeni u detalje koji se pominju na temu poslovnih aktivnosti privatnih firmi iz pomenutog teksta - naveo je on.

 

- Ali čovek je samo slegao ramenima. Zakon im ide naruku. Izgradnja tolikog broja stanova stvoriće velike probleme i u saobraćaju, uključenje-isključenje sa te parcele na magistralni put, parkiranje, buku i slično - kaže ona.

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun za „Alo!“ kaže da se prljavi mafijaški novac koji zarađuje klan Haradinajevih pere svuda po svetu.

- Ne raspolažem proverenim informacijama da se to radi u Srbiji, ali moguće je. Što se tiče tog prljavog mafijaškog novca koji zarađuje klan Haradinajevih, taj novac se svuda po svetu pere. To se radi i preko ugostiteljstva i preko građevine, i to je opšte poznata stvar - rekao nam je on.

Podsećanja radi, kao što smo već pisali, braća Ramuš i Daut Haradinaj, vođe zločinačke OVK, po našoj zemlji zidaju zgrade i zgrću milione. Do sada su ih izgradili 25, i to šest u Beogradu, osam u Pazovi i 11 u Novom Sadu.

Vlasnik zemljišta i automobila

Kandidat za premijera iz PDK-a i AAK-INICIJATIVE Ramuš Haradinaj rekao je da je svu svoju imovinu stekao posle 2000. godine. On je 2014. naveo da ima kuću i zemljište koje prema procenama vrede 670 hiljada evra. On je 2009. godini kupio 200 hektara zemljišta, koje je platio 75 hiljada evra. Ima tri automobila i motocikla, vrednosti 68.000 evra. Na računu ima 13 hiljada, i to stanje nije promenjeno u poslednje dve godine . Njegov godišnji prihod iznosi 20.556 evra.

 

Zarada iz Pazove 165.000 €

Prosečna cena kvadrata novogradnje u Novoj Pazovi iznosi 750 evra, što znači da će Haradinajev klan prodajom 220 stanova samo u ovom mestu zaraditi 165.000 evra!

 

Expand player
Pogledajte više