Haradinaj je na Kosovu uhapšen, počeo je da provocira, a onda mu je ruski specijalac odvezao ruke zbog jedne reči

Srpski telegraf; D.K. | vesti 2018-10-11 11:32:33 2018-10-11 11:32:33

Ramuš Haradinaj, bivši vođa zloglasnog OVK, terorista i zločinac koji trenutno sedi u fotelji predsednika vlade u Prištini, nikada neće zaboraviti batine koje je u maju 2000. godine dobio od jednog ruskog specijalca.

EPA/Valdrin Xhemaj

Do sukoba je inače došlo kada su ruski vojnici u blizini sela Mušutište kod Suve Reke zaustavili vozilo s naoružanim teroristima, među kojima je bio i Haradinaj. Rusi su ih razoružali i stavili im lisice.

Vođa OVK se bunio i rekao da je on džudista i da bi mu pokazao gde mu je mesto samo da nije vezan. Rus je potom naredio da Haradinaju skinu lisice, ostavio je pušku i počela je tuča jedan na jedan.

PROČITAJ JOŠ:

Borba je bila kratka, Ramuš je popio batine, a Rusi koji tada nisu znali ko je Haradinaj predali su uhapšene Umniku.

Krvave ruke

O tom incidentu izvestili su AFP i nemački Špigl, koji su tada objavili da je "bivši komandos" iz OVK povređen u sukobu s ruskim vojnicima iz sastava Kfora.

Haradinaj je kasnije zbog brojnih ubistava srpskih civila tokom sukoba na KiM bio optužen pred Haškim tribunalom za zločine protiv čovečnosti i kršenja običaja rata, ali je dva puta oslobođen.

Svedoci iz tog predmeta misteriozno su nestajali jedan za drugim - njih, prema nekim izvorima čak 19, što je preostale nateralo da odustanu od svedočenja protiv ozloglašenog krvnika.

Srbija je raspisala poternicu za Haradinajem, na osnovu čega je uhapšen u Francuskoj 5. januara 2017. godine, ali nije izručen našoj zemlji jer je tamošnji sud odbio da donese takvo rešenje.

Expand player
Pogledajte više