PRVA GEJ MINISTARKA GSA podržala izbor Ane Brnabić za ministarku

Gej strejt alijansa (GSA) pozdravlja odluku predsednika Vlade Srbije i mandatara za sastav nove Vlade Aleksandra Vučića da za ministarku državne uprave i lokalne samouprave predloži Anu Brnabić, koja će biti prva ministarka u našoj zemlji koja ne krije svoju drugaciju seksualnu orijentaciju, saopšteno je danas iz te alijanse.

GSA gej strejt alijansa

Ovakvu odluku mandatara Vučića GSA smatra "istorijskim trenutkom" u Srbiji i ogromnim korakom u izgradnji društva jednakih šansi koje prepoznaje i vrednuje kvalitet i stručnost ljudi na visokim položajima bez obzira na njihovu seksualnu orijentaciju, rodni identitet ili bilo koje drugo lično svojstvo.

Brnabić, pored toga što poseduje veliku stručnost, kako se navodi, biće prva ministarka u Srbiji koja ne krije svoju drugačiju seksualnu orijentaciju.

"Politička participacija LGBT osoba je od krucijalnog značaja za povećanje tolerancije, smanjenje diskriminacije i nasilja prema LGBT populaciji u Srbiji, kao što je to bila i jeste u svim razvijenim državama, a izbor Ane Brnabić za ministarku državne uprave i lokalne samouprave će, nesumnjivo doprineti, izmedju ostalog, ravnopravnosti i većem prihvatanju i razumevanju prema LGBT zajednici", navodi se u saopštenju.

Podseća se da je GSA u prethodnih nekoliko godina imala prilike da saradjuje sa Anom Brnabić i uveri se u njenu stručnost i posvećenost poslu.

Čvrsto smo ubeđeni da će i kao ministarka pokazati veliku profesionalnost i postići značajne rezultate, poručuju GSA.

"Od nove vlade imamo očekivanja da dalje unapredjuje kako oblast ljudskih prava, tako i druge oblasti od značaja za sve gradjane i gradjanke Srbije. Alijansa će kao i do sada pratiti rad različitih ministarstava i državnih institucija u delokrugu svoga rada, pružaće podršku svakom pomaku, ali će biti i oštar kritičar eventualnog lošeg rada ili svega što bi unazadilo do sada postignuti stepen ravnopravnosti LGBT osoba", navodi se u saopštenju Info centra GSA.

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi