Stevan Bakić
Privatna arhiva
Stevan Bakić

Privatna arhiva

Stevan Bakić, Foto: Privatna arhiva

Samo nekoliko dana nakon što je naša javnost saznala da su kriminalni klanovi pripremali atentat na predsednika Aleksandra Vučića, oglašava se i političko krilo takvih zločinačkih ambicija, oličeno u Srđanu Nogu.

Njegova poruka da će predsednik i njegovi najbliži dočekati „tragičan kraj“ je vrhunac neprekidne kampanje pozivanja na nasilje i crtanja mete čestitoj porodici Vučić.

- U proteklom periodu sam nekoliko puta reagovao u javnosti i skretao pažnju sugrađana na ove neprihvatljive poruke mržnje, koje stižu iz prilično marginalnih, ali opasnih političkih krugova u Srbiji. Opasnih jer su stavljeni u službu ozbiljnih neprijateljskih interesa, čiji su finansijski i politički kapaciteti da napadnu našu zemlju, gotovo neiscrpni.
Vreme je za odlučnu akciju države. U sklopu borbe sa kriminalom i korupcijom mora se stati na put i političkim sponzorima, podstrekačima na nasilje, koji napadaju ustavni poredak zemlje. Ne sme se potceniti ozbiljnost ovakvih pretnji, niti značaj njihove sinhronizovanosti. Pozivam organe zakona i reda da istraže sve ovakve opasne izjave i one koji su ih izrekli sankcionišu, u skladu sa zakonom. Šta to Nogo zna i u ime koga izgovara najgnusnije pretnje? To je pitanje na koje mora da odgovori državi Srbiji- rekao je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

Pročitajte još