Gradimo Srbiju u koju će se deca vraćati!

D. R. - J. Đ. | vesti 2018-12-29 15:53:19 2018-12-29 15:53:19

Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, novogodišnje praznike će provesti radno i to mu ne pada teško.

Alo! Nenad Vujanović

Za njega i njegovu porodicu najbitnije je da na Badnji dan i Božić budu zajedno, a svojim domom, kako kaže, smatra svaki kutak naše lepe Srbije.

Pročitajte još:

 

Ministra smo zatekli kako kiti jelku u društvu ćerke Mije, koja ima 16 i po godina.

- Mia planira da za doček ide na koncert. Prošlo je vreme kada su deca sa nama slavila Novu godinu i moram priznati da mi ti dani nedostaju - bio je iskren ministar i dodao da je Mia skromno dete, koje se raduje malim stvarima, a posebno uživa u umetnosti i najsrećnija je kada na poklon dobije knjigu.

 - Imam uvid u njen elektronski dnevnik, zaista je odličan učenik i vrlo sam zadovoljan jer uživa u školi. Voli da čita knjige, posebno one na engleskom jeziku, koji je njena velika ljubav. Čak i za rođendane uvek traži knjigu na dar. Pre godinu dana upisala je srednju školu „Ruđer Bošković”, koju pohađa na engleskom jeziku - kazao je on i otkrio da Mia školovanje planira da nastavi van granica naše zemlje, ali da se po završetku sigurno vraća u Srbiju.

- Znam da će mi nedostajati ako odluči da školovanje nastavi u inostranstvu, ali imam veliko poverenje u nju jer ništa ne krije od mene. Podržavam odlazak samo pod jednim uslovom, a to je da ima povratnu kartu kada završi školovanje. Njen tata drži njenu sliku na mobilnom telefonu, voli nju i njenog brata najviše na svetu i učiniće sve da oni imaju uslove potrebne da jednog dana budu uspešni i srećni ljudi koji će živeti ovde, u našoj najlepšoj Srbiji - naveo je on i kroz šalu priznao da se njegova deca, Mia i Nikola, slažu kao pas i mačka.

 - Umeju da se posvađaju, ali, iskreno, ja sam uvek na Mijinoj strani - rekao je Đorđević.

Mia je pobedila Nikolu u skijanju

Ministar je otkrio i koje će porodično putovanje zauvek pamtiti. „Išli smo u Austriju na skijanje. Mia i Nikola su tada učili da skijaju, a poslednjeg dana su imali takmičenje. Nikola se nije mnogo proslavio, vozio je vrlo sporo. Kada je na red došla Mia, sve nas je oduševila. Sjajno je skijala i osvojila je zlatnu medalju. Moram priznati da je Nikoli bilo pomalo krivo”, priznao je on i kazao da njegov sin možda nije postigao uspeh u skijanju, ali da je sjajan danas u veslanju. „Odličan je sportista, postao je sa Crvenom zvezdom prvak Srbije u veslanju. Želi da završi fakultet, a ja se nadam da će jednog dana biti uspešniji od mene”, zaključio je Đorđević.

 

 

Expand player
Pogledajte više