Aleksandar Vučić
Alo!/Rajko Ristić
Aleksandar Vučić

Alo!/Rajko Ristić

Aleksandar Vučić, Foto: Alo!/Rajko Ristić

 

* Najviše štete od poplava pretrpela domaćinstva u Borči, Ovči, Krnjači, Kotežu i Padinskoj skeli

* Novac  na računima već danas, a najkasnije sutra

* Predsednik Vučić levu obalu Dunava posetio odmah nakon padavina i obećao da će biti izvršena procena štete, kao i da će država pomoći u skladu sa zakonom

 

Vesić je dodao da je doneto 935 rešenja za domaćinstva čiji su stambeni objekti pretrpeli oštećenja.

Vesić je u izjavi dostavljenoj Tanjugu podsetio da su najviše štete pretrpela domaćinstva u Borči, Ovči, Krnjači, Kotežu i Padinskoj skeli, gde je i bila proglašena vanredna situacija 24. juna.

Goran Vesić

Tanjug

Goran Vesić, Foto: Tanjug

Gradski centar za socijalni rad počeo je danas oko 13 sati sa uplatom pomoći na žiro račune oštećenih građana, rekao je Vesić i dodao da su za sada 694 od 935 porodica dobile pomoć, a da će do kraja dana to biti slučaj i sa ostalim domaćinstvima.

"Građani će novac imati na računima već danas, a najkasnije sutra", rekao je Vesić i dodao da se nikada nije brže procenjena šteta i isplaćena pomoć ugroženim građanima.

Vesić je podsetio da je predsednik Vučić levu obalu Dunava posetio odmah nakon padavina i obećao da će biti izvršena procena štete, kao i da će država pomoći u skladu sa zakonom.

aleksandar vučić, borča, poplava

Alo.rs

Foto: Alo.rs

“Predsednik uvek ispunjava obećanja, pa je tako bilo i ovog puta”, rekao je Vesić i dodao da je Vučić zamolio Vladu Srbije da pomogne građanima koji su nastradali u poplavama, što je danas i učinjeno preko Centra za socijalni rad.

Pročitajte i:

Dodao je da su, zahvaljujući brzoj reakciji opštine Palilula i predsednika opštine Aleksandra Jovičića, ali i gradske sekretarke za socijalnu zaštitu Nataše Stanisavljević, opštinske kao i komisije Gradskog centra za socijalni rad komisije su odmah izašle na teren, popisale štetu i izvršile procenu.