Goran Vesić čestitao damama praznik

Alo.rs/Kurir/E.N. | vesti 2021-03-08 09:14:10 2021-03-08 09:14:10

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić čestitao je danas Međunarodni dan žena, 8. mart.

Tanjug

- Drage moje Beograđanke, srećan 8. mart! Znam da će neke od vas reći da vam ništa ne znači 8. mart ako vas ljudi pored vas ne vole jednako i svim drugim danima u godini. To je tačno ali nema veze sa Osmim martom. Osmi mart je značajan dan u ljudskoj istoriji jer da žene tog dana, širom sveta, nisu postavljale pitanje o svojim ljudskim pravima, mnogo teže bi postale slobodne. Zato je današnji dan prilika da se setimo šta smo uradili i šta nismo uradili da bi žene u našem društvu bile i suštinski a ne samo formalno ravnopravne. I da se setimo svih onih hrabrih žena koje su dale svoje živote u ovoj borbi - kaže Vesić.

Драге моје Београђанке, срећан 8. март! Знам да ће неке од вас рећи да вам ништа не значи 8. март ако вас људи поред... Posted by Горан Весић on 2021 March 7, Sunday

On dodaje da živimo u društvu u kome su žene dobile pravo glasa nekoliko decenija ranije od žena u nekim zemljama EU i čija je vojska prva u Evropi ženama davala činove.

- Ali ne živimo u društvu u kome su žene, svuda, u svakom segmentu našeg života potpuno ravnopravne. Zato je pred nama težak izazov da to promenimo. A to znači da menjamo sebe i svoj mentalitet što je uvek najteže. Svake godine, za Osmi mart, svim ženama sa kojima sarađujem u Skupštini grada poklonim cveće. Ove godine cveće će dobiti i sve žene koje vakcinišu građane na punktovima za vakcinaciju na Sajmu i Belekspo centru koje organizuje Grad Beograd. Da znaju da neko misli na njih i ume da im kaže HVALA - napisao je Vesić na Fejsbuku.

Pročitajte još:

Expand player
Pogledajte više