Vladimir Đukanović
Alo / V. Marković
Vladimir Đukanović

Alo / V. Marković

Vladimir Đukanović, Foto: Alo / V. Marković

* Vest da su prištinske privremene institucije zabranile zvaničnicima Srbije da učestvuju u kampanji za predstojeće kosovske izbore, koji će se održati 6. oktobra, zatekla je narodnog poslanika Vladimira Đukanovića na Kosovu i Metohiji

* Đukanović je prištinske vlasti odmah obavestio gde se nalazi

* Srećom, bezbedno je stigao u Beograd

- Čisto da obavestim gospodu u Prištini, s obzirom na to da su doneli odluku da niko od srpskih zvaničnika ne može da uđe na KiM dok se ne završe izbori, da sam ja trenutno na KiM i uskoro ću govoriti na tribini - napisao je on na svom nalogu na društvenoj mreži Tviter. 

Đukanović se u međuvremenu vratio u Beograd, a za „Alo!“ je poručio da se nije plašio hapšenja.

- Baš me briga, ja uvek idem na tu vrstu rizika. Neka oni rade svoj posao, ja ću da radim svoj. Bio sam u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i na tribini u Leposaviću, gde sam bio sa našim narodom - naveo je on i istakao da je veoma bitno da ljudi što masovnije izađu na izbore i glasaju za Srpsku listu.

Pročitajte još:

 

- Vrlo je važno da Srpska lista osvoji svih deset mandata, jer su se sve moguće političke strukture kosovskih Albanaca angažovale u podršci tamošnjim takozvanim srpskim opcijama, od Jablanovića, preko Rade Trajković, do Rašića. Dragan Đilas radi zajedničkim snagama sa Radom Trajković, tim Rašićem i prištinskim strukturama - poručio je on i dodao da ga brine da li će Albanci pokrasti jedan broj glasova južno od Ibra.

- Vrlo je važno da Srpska lista osvoji svih deset mandata - ponovio je Đukanović i otkrio da postoji mogućnost da ponovo ode na Kosovo.

- Imam neke planove da možda na sam dan izbora ponovo odem. Nadam se da ću uspeti da uđem. Moje je da probam, njihovo je da me vrate ili uhapse. Baš me briga, ja ću naći način da dođem do Srba jer želim da budem uz svoj narod - zaključio je Đukanović.

Bonus video

Funkcioner Saveza za Srbiju Branko Miljuš ulazi u zgradu Rektorata