Fotografija koja daje odgovor zašto je Vuk Jeremić dobijao milione! (FOTO)

Alo.rs/Antidot | vesti 2018-12-02 12:18:52 2018-12-02 12:18:52

Novi dokazi nedvosmisleno potvrđuju da su se Jeremićevi navodni konsultantski poslovi isključivo svodili na upoznavanje njegovog glavnog finansijera Patrika Hoa sa liderima i ministrima spoljnih poslova, koje je Jeremić upoznao u vreme dok je obavljao funkciju šefa diplomatije Srbije.

Profimedia

Medijska mreža Antidot ekskluzivno je objavila fotografije koje dokazuju da je Vuk Jeremić, u vreme dok je u svojstvu specijalnog izaslanika ministra spoljnih poslova Srbije obavljao funkciju predsedavajućeg Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, za šta je od građana Srbije dobijao platu od 8.000 dolara, tu funkciju koristio za obavljanje koruptivnih poslova i pribavljanje lične koristi.

Fotografije, takođe, demantuju sve dosadašnje pokušaje Vuka Jeremića da negira sumnje da je deo međunarodne koruptivno-kriminalne mreže kojoj se sudi u Njujorku. Novi dokazi nedvosmisleno potvrđuju da su se Jeremićevi navodni konsultantski poslovi isključivo svodili na upoznavanje njegovog glavnog finansijera Patrika Hoa sa liderima i ministrima spoljnih poslova, koje je Jeremić upoznao u vreme dok je obavljao funkciju šefa diplomatije Srbije.

Istraživački tim Antidota došao je u posed dokaza da je 5. aprila 2013. godine, u vreme dok je obavljao funkciju srpskog izaslanika na mestu predsedavajućeg GS UN, Jeremić organizovao niz poslovnih sastanaka u Hong Kongu, na kojima su dogovarani milionski poslovi između privatnih kompanija. Prema objavljenim dokazima, Jeremić je u svojstvu posrednika i zapisničara prisustvovao sastanku između njegovog prijatelja Emilia Lozoje, prvog čoveka meksičkog PEMEX-a, Čan Čauta, člana odbora direktora kompanija China Energy i Patrika Hoa, generalnog sekretara fondacije China Energy Fund Committee.

Pored toga što je, prisustvujući sastanku u svojstvu privatnog konsultatna u vreme dok je obavljao funkciju specijalnog izaslanika ministra spoljnih poslova Srbije, Jeremić očigledno zloupotrebio funkciju i državne resurse koji su mu bili povereni, on je tim činom direkto prekršio i član 30 Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije koji državnim funkcionerima zabranjuje obavljanje privatnih poslova i delatnosti za vreme trajanja funkcije.

Fotografisano u vreme dok je Vuk Jeremić obavljao funkciju srpskog izaslanika na mestu predsedavajućeg GS UN: 5. aprila 2013, Jeremić je prisustvovao sastanku Emilia Lozoje, prvog čoveka meksičkog PEMEX-a, i Čan Čauta i Patrika Hoa, čelnika kompanije “China Energy”

Iako je, prema raspoloživim dokazima, konsultatnske poslove za CEFC i PEMEX počeo da obavlja još pre marta 2013. godine, Jeremić je tek u septembru i novembru te godine od skupštinskog adminitrativnog odbora zatražio dozvole za ove poslovne aranžmane.

Antidot podseća da je zahvaljujući činjenici da je bio prijatelj bivšeg predsednika Borisa Tadića, bez dana iskustva najpre postao savetnik predsednika, a potom i ministar spoljnih poslova Srbije, zahvaljujući čemu je na raspolaganje dobio milionske budžete. Trošeći milionske iznose poreskih obveznika Srbije, na plaćanje kraljevskih apartmana i privatnih letova, Jeremić je obilazio svet i stvarao mrežu privatnih poznanstava, pod maskom zaštite teritorijalnog integriteta i sprečavanja priznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Pročitajte još:

Zahvaljujući pravu rotiranja na osnovu kojeg je Srbija došla u priliku da kandiduje i dobije mesto predsedavajućeg GS UN, Jeremić je otišao u Njujork, od građana Srbije dobijao platu od 8.000 dolara mesečno, plus milionski budžet za svoje troškove, i tada kreću njegovi korupcionaški poslovi koji dobijaju međunarodni karakter.

Fotografija napravljena 05. aprila 2013. sada je i materijalno potvrdila da navodne konsultantske usluge o kojima Vuk Jeremić ne želi da priča zapravo i ne postoje, već su milionske uplate, provizije iz koruptivnih poslova u kojima je Jeremić posredovao, zloupotrebljavajući državnu funkciju koja mu je bila poverena.

 

Expand player
Pogledajte više