Evo šta Kinezi stvarno pišu o Vučiću i Srbiji!

Alo.rs/T.Đ | vesti 2020-03-23 14:03:36 2020-03-23 14:03:36

Mediji neprestano pišu o kineskoj pomoći Srbiji u ovoj kriznoj sutaciji, ali i kako je Aleksandar Vučić postao prava zvezda u kineskim medijima.

printskrin

"Kineski medicinski tim za pomoć srpskim stručnjacima dočekan je najvećom ljubaznošću! Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ljubio je crvenu zastavu sa pet zvezdica.

21. marta po lokalnom vremenu, kineski šestočlani stručni medicinski tim koji je pomagao Srbiji stigao je na međunarodni aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu. Dopremljeni su maske, kompleti i druga sredstva za sprečavanje epidemije.

Predsednik Srbije Vučić, ministar zdravlja i ministar odbrane, čekali su na pregači, Vučić je jedan po jedan upoznao članove lekarskog tima izrazivši srdačnu dobrodošlicu i iskrenu zahvalnost.

Odmah nakon toga Vučić je ljubio kinesku zastavu kako bi izrazio duboku zahvalnost za podršku i pomoć kineske vlade u teškim vremenima u Srbiji.

Kineska stručna grupa za borbu protiv epidemije u Srbiji broji 6 članova iz provincijskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti Guangdong, Narodne bolnice, Prve pridružene bolnice Univerziteta Sun Iat-sen i Treće pridružene bolnice Univerziteta Sun Iat-sen, uključujući prevenciju i lečenje zaraznih bolesti, respiratornih i kritičnih bolesti, infekcije, psihologije, itd.

Ekspertska grupa je navela da će pomoći Srbiji u suzbijanju epidemije naučnim i rigoroznim stavom, i odlučno ispuniti zadatke pomoći bez žrtvovanja svoje misije i slave zemlje."

"China Daliy", na drugoj strani, ističe izuzetne odnose Srbije i Kine, i posebno napominje da su predsednici Si Điping i Aleksandar Vučić zaslužni za saradnju i solidarnost dva prijateljska naroda.

Expand player
Pogledajte više