Gojko Đilas
Privatna arhiva
Gojko Đilas

Facebook

Gojko Đilas , Foto: Facebook

Naime, lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je nakon što je objavljen spisak nekretnina koje poseduje njegov brat Gojko u Srbiji, kao i činjenicu da ima upravljačka prava u firmi "Comodos corporation", registrovanoj u američkoj državi Delaver, da "njegov brat nema veze sa pomenutom firmom".

Dragan Đilas

Tanjug

Dragan Đilas, Foto: Tanjug

Tu je Dragan Đilas uhvaćen u raskoraku, jer je u zvaničnim podacima sa APR, koji su i danas dostupni svima, stoji da je Gojko Đilas direktor firme i pravni zastupnik predsedništva firme "Comodos corporation", koja je registrovana na fiktivnim adresama u Delaveru, gde se registruju kompanije stranih državljana čiji je jedini cilj skrivanje tokova novca i izbegavanje plaćanja poreza u zemljama odakle potiču vlasnici.

Gojko Đilas, podaci

Printscreen/APR

Gojko Đilas, podaci, Foto: Printscreen/APR

Upravo je Gojko Đilas, kao direktor ove firme, sumnjivim novcem iz poreskog raja u Americi kupio vilu na Dedinju u Beogradu u ulici Jevrema Grujića broj 6, ali i građevinsko zemljište površine 1.083 metara kvadratnih, čija je vrednost više stotina hiljada evra.

Gojko Đilas, podaci

Printscreen/APR

Gojko Đilas, podaci, Foto: Printscreen/APR

U cilju da se do kraja izborimo za istinu u ovoj aferi o kojoj svi pričaju otišli smo korak dalje i utvrdili, da je danas vlasnik vile u ulici Jevrema Grujića firma “Comity Real Estate” čiji je direktor Gojko Đilas. To su takođe zvanični podaci koji su objavljeni na sajtu APR.

Gojko Đilas, podaci

printscreen

Gojko Đilas, podaci, Foto: printscreen

Iz toga proizilazi da je Gojko Đilas, kao direktor predstavništva firme “Comodos corporation”, kupio gore pomenute nekretnine na Dedinju, a onda ih prebacio u vlasništvo nove firme “Comity Real Estate” čiji je i danas direktor.

U gore pomenutim podacima jasno se vidi da je Gojko u vreme kada je Dragan Đilas bio na vrhuncu svoje vlasti kao gradonačelnik Beograda vodio firmu u Srbiji, koja je bila registrovana u poreskom raju u Sjedinjenim Američkim Državama i tako sumnjivim novcem kupovao nekretnine i vile po Srbiji.

Posebno je zanimljivo to što su braća Đilas baš tu vilu kasnije putem posrednika ispod cene prodali bivšem direktoru Krušika Mladenu Petkoviću, i to baš uoči pokretanja lažne afere, čiji je krajnji cilj bio satanizacija najviših državnih funkcionera i njihovih porodica.

Novinarska ekipa otišla je danas do pomenute adrese kako bi se na licu mesta uverila da li zaista postoji vila i pogledajte fotografije šta smo tamo zatekli. Naime, luksuzna vila na više spratova danas se renovira, primetno je da pored bazena postoje i tereni za basket.

Kupljena vila na Dedinju u vlasništvu Đilasovog brata

Objektiv

Kupljena vila na Dedinju u vlasništvu Đilasovog brata, Foto: Objektiv

Podsećamo Gojko Đilas je,  vlasnik 29 nekretnina u Beogradu!

Advokat Ivan Simić objašnjava čitavu šemu po kojoj se osnivaju ofšor kompanije, preko kojih se tajkuni koji stoje iza njih bezobrazno bogate.

– Rezidenti na ofšor destinacijama mogu biti i pravna lica, koja su u ovom slučaju “matice” firme koje najčešće osnivaju ćerke firme u drugim državama. Međutim, porez na dobit kompanije se oporezuje po olakšicama koje nude ofšor destinacije u kojima je “matica” firme i osnovana.

Samim tim, oni koji poseduju ofšor firme plaćaju manji porez i znatno uvećavaju profit, nego što bi to bio slučaj da plaćaju porez u zemljama u kojima im je prebivalište. U pitanju su zaista ozbiljne cifre novca koje se na ovaj način lako stiču – kaže Simić.

Prema rečima našeg sagovornika, tajkuni vrlo pažljivo biraju ofšor destinacije i obraćaju pažnju na apsolutno sve kriterijume kako bi plaćali što manji porez.

– Gde će osnovati svoju ofšor kompaniju, zavisi od trenutka, odnosno poslovnih pogodnosti koje ovakve destinacije nude. Pored Delavera, među srpskim biznismenima ranijih godina bili su popularni i Kipar, Devičanska ostrva, Kajmanska ostrva, Gibraltar i Malta – ističe Simić.

Pročitajte još:

Komentari (8)

djuka00

28.11.2020 05:41

Stefanovicu,sad je prilika da im se osvetis.

odmotava se

28.11.2020 06:14

Naravno da je isplivalo, krali dok su bili na vlasti, kad padnu sa vlasti javnost pročita ono što bolje zna od Nove vlasti. Narod Srbije zna i sadašnjost. Ko pljačka, gde i ko su opljačkani, sve Srbi znaju.

Vladimir

28.11.2020 08:50

Možda je nemoralno ali nije nelegalno. Predlažem da se potrudite i dokažete poreklo novca

DR Gane

28.11.2020 10:12

Nemojte više o Gojku da pišete rasplakaće se Điki jer mu dirate porodicu !!!!!!!!!

Miloš

28.11.2020 11:53

@DR Gane - Ко другоме јаму копа сам у њу упада.

vuk

28.11.2020 11:30

Otkad je u Srbiji greh unos novca iz inostranstva i kupovina stanova? Sta onda da kazemo za Beograd na Vodi?

milic

28.11.2020 12:35

Mnogo toga tu nije jasno Ali meni nije jasno zasto djilas Koji poseduje toliko novca koliko ima, kupuje toliko stanova. Slobodno MI recite glup si. ?

Mrgud Strašni

28.11.2020 13:12

Ovi Đilaši su porodično talentovani lopovi. Ne daj bože da opet ovakvi tipovi dođu na vlast....