Aleksandar Vučić
Printscreen/Alo.rs
Aleksandar Vučić

Printscreen/Alo.rs

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/Alo.rs

 

Sastanak kriznog štaba za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posledica zarazne bolesti COVID-19 je završen, a predsedavao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić,

"Mi moramo da budemo spremni na nešto mnogo teže. Šabac mora da radi svoj posao. To ljudi moraju da znaju, ionako su svi u panici i u strahu, a i ja sam malo bolestan zbog kardiovaskularnih problema, a i moji su roditelji su ugrožena grupa. Evo i ja ću da pomognem starijima, nosiću im namirnice, obilaziću 2-3 penzionera za primer, ali to treba da rade ovi mlađi, koji imaju 20-25 godina, istakao je predsednik.

On je, naime, zamolio i nešto mlađe sugrađane da izađu u sustret starijim licima. Odmah nakon toga bio je izričit u jednoj stvari! 

"Molim naše najstarije građane da ne izlaze na ulice, molim ljude iz gerontoloških centara da ne puštaju penzionere da idu u prodavnice, neka im to što im treba donesu mlađi. Molim penzionere, oni su najdisciplinovaniji, ali i najugroženiji, da ne izlaze", rekao je Vučić i izričito ponovio:

"Penzioneri, k''o boga vas molim, ostanite u kući, naći ćemo načina da vam dostavimo hranu i sve što vam je potrebno. Niko neće da umre od gladi".