Vladimir Đukanović
Printscreen/Youtube
Vladimir Đukanović

Printscreen/Youtube

Foto: Printscreen/Youtube

„Još žešće ću da ih napadam. To sam naučio od televizija N1 i Nova S“, rekao je UNS-u Đukanović.

-Žao mi je što nisam organizator, a da podstrekač svakako jesam i da mi je svaka njihova prijava, što krivična, što ova prema REM, orden, jer je to dokaz koliko ih nerviram i koliko ih istina boli.

Na pitanje UNS-a da li je u emisiji pozivao građane na paljenje pirotehničkih proizvoda Đukanović kaže da „jeste pozivao, podstrekivao“, ali da nije organizator paljenja, niti je učestvovao u tome. „Taj poziv bio je uperen protiv razbojnika ove zemlje“, kaže Đukanović.

Podsetimo, Fondacija Slavko Ćuruvija juče je podnela prijavu REM-u protiv Televizije Kopernikus između ostalog, zbog toga što Đukanović vodi emisiju na toj televiziji, iako zakon propisuje da funkcioner ili istaknuti predstavnik političke stranke ne može biti voditelj, spiker ili reporter u vestima ili programu aktuelnosti.

„Imajući u vidu položaj Đukanovića u političkoj stranci čiji je član, smatramo da kao urednik utiče diskriminatorski na izbor tema, način na koji se teme obrađuju i na taj način lično i subjektivno prenosi gledaocima stavove koje kao pripadnik političke stranke koju zastupa, čime ugrožava opšti interes u javnom informisanju“, navodi fondacija.

Komentari (1)

артиљерац

07.05.2020 18:26

Од ментално заосталог Ђуке се ништа друго ни не очекује.Пошаљи лудог у војску и седи и плачи.