Đukanović: Za Hrvatsku mogu da navijaju samo ID****, Novače, kako te nije sramota?

J.Marković | vesti 2018-07-08 12:41:22 2018-07-08 12:41:22

Narodni poslanik Vladimir Đukanović bio je revoltiran činjenicom da je jedan broj Srba tokom utakmice Rusija - Hrvatska navijao za reprezentaciju Hrvatske, a u kritikama nije zaobišao ni tenisera Novaka Đokovića kome je poručio da treba da ga je sramota.

Alo!/Dejan Briza

On je za „Alo!” objasnio svoj stav, a onima koji su navijali za Hrvatsku poručio da su mazohisti.

- Nije to samo fudbal, fudbal nikada nije bio samo fudbal, uvek je bio politika i više od politike i samo budala veruje da je to samo fudbal. Svetsko prvenstvo nije samo fudbalski događaj već i par ekselans politički događaj - kazao je on na početku priče i dodao da za Hrvatsku mogu navijati „samo mazohisti i najgori idioti koji postoje u ovoj zemlji”.

- Navijati za zemlju koja je proterala srpsko stanovništvo, koja veliča ustaštvo, čiji igrači uz ustaške pesme proslavljaju svoje pobede, za zemlju u kojoj naš narod ne može da piše ćirilicom. Navijati za jednu takvu reprezentaciju se graniči sa ludilom. Ti ljudi su zreli za ludnicu, potpune psihopate, prema takvim nikada neću da imam poštovanja i tu uključujem i Novaka Đokovića - naveo je Đukanović.

Upitan zašto je napao Đokovića, koji godinama važi za heroja i uzora, poslanik je kazao sledeće:

- Hvala mu što je nacionalni heroj, to je lepo od njega, ali da navija za Hrvatsku... Kako ga nije sramota, toliko krajiških Srba je navijalo za njega, a on navija za zemlju koja je te ljude proterala. Makar iz poštovanja prema tim proteranim ljudima, koji su mu davali podršku mogao je da prećuti tu svoju veliku simpatiju - kazao je poslanik i istakao da nikada u životu neće navijati za Hrvatsku.

- Sada navijam za Englesku, iako to kažem teška srca - priznao je Đukanović koji se trenutno nalazi na letovanju u Grčkom zbog čega su ga mnogi napali.

- Naravno da letujem u Grčkoj, u pravoslavnoj zemlji koja nas poštuje i koja nikada nije priznala takozvanu nezavisnost Kosova, a mazohisti neka idu u Hrvatsku tamo gde su nas poklali i pobili, gde su nas proterali, gde nam lupaju kola. Neka idu tamo, ja volim da uživam u pravoslavnoj zemlji, uvek ću ovde doći na more, a nikada u životu neću otići u Hrvatsku - zaključio je Đukanović.

Expand player
Pogledajte više