ALBANCI KIDNAPOVALI SRBE Drže ih u zatvoru bez osnova! EVROPA NE REAGUJE!

Advokat Dejan Vasić ocenio je da je Apelacioni sud jednom čudnom odlukom vratio na ponovno odlučivanje

ROSU, Kosovo policija
ROSU, Kosovo policija, Foto: EPA

 

I pored toga što je Apelacioni sud u Prištini usvojio žalbu advokata o pritvoru uhapšenih Srba oni i dalje ostaju u pritvoru, a ova odluka krši sva moguća međunarodna ljudska prava, izjavili su na hitno sazvanoj konferenciji za novinare advokati Nedeljka Spasojevića, Dragiše Markovića i Marka Rošića, uhapšenih u slučaju istrage ubistva Olivera Ivanovića.

- Okrivljeni Srbi se nalaze u pritvoru, a terete se za izvršenje krivičnog dela teško ubistvo u pomaganju. Faktički, oni su pomagači nepoznatom izvršiocu, što daje floskulu ovom čitavom procesu - naveli su advokati, prenosi "TV Most".

Advokat Dejan Vasić ocenio je da je "Apelacioni sud jednom čudnom odlukom vratio na ponovno odlučivanje, po zahtevu Specijalnog tužilaštva predmet naših klijenata, što je u dosadašnjoj mojoj praksi neobično rešenje".

ROSU, Kosovo policija
ROSU, Kosovo policija, Foto: EPA

 

- Apelacioni sud ili ukida ili produžava pritvor, a smatram da u situaciji kada i sam Apelacioni sud nalazi da ne postoji osnovana sumnja, morao je taj pritvor da ukine. Ono što su oni rešili je vratilo stvar na početak, ali našim klijentima nije ukinuta mera - rekao je Vasić.

Advokat Negovan Šaranović izneo je mišljenje da je "pravna mera Apelacionog suda čudna, ona u prvom stavu donosi ukidanje rešenja o određivanju pritvora, ali se u drugom stavu određuje da okrivljeni ostaju i dalje u pritvoru do donošenja nove odluke".

- Kada se analizira ovakva izreka rešenja dolazi se do zaključka da se okrivljeni sada nalaze u nezakonitom statusu pritvorenika - naglasio je Šaranović.

Advokat Miro Delević kazao je da su branioci "na sednici za određivanje pritvora apelovali da se mesna nadležnost Osnovnog suda iz Prištine isključi, jer je mesno nadležan Osnovni sud u Kosovskoj Mitrovici, gde se delo i desilo".

Navodi se da su na konferenciji bili prisutni i članovi porodica pritvorenih Srba.

- Mi kao porodica ne znamo ništa o njima, videli smo ih jednom, čekali smo u subotu da nas zovu telefonom, ali niko nikoga nije zvao. Zabrinuti smo, ne znamo šta će biti sa njima - rekla je Bojana Rošić, majka Marka Rošića.

 

"TV Most" navodi da će sledeći korak advokata odbrane biti postupanje u skladu sa ovlašćenjima koje im daje Zakonik o krivičnom postupku Kosova. Podneće urgenciju za hitno zakazivanje sednice, koja je prvobitno određena za 12, a bez, kako su rekli, obrazloženja, pomerena za 17. decembar.

Pratite nas na FejsbukuInstagramu

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Povezane vesti

 • Korisnik: Dehan
  12/12/2018 - 08:15
  Svi cute I niko nece da reaguje
 • Korisnik: Dehan
  12/12/2018 - 08:14
  EU mora da reaguje na ponasanje Albanije
 • Korisnik: Mica
  12/12/2018 - 06:29
  To što Evropa ne reaguje, to je ono što najviše boli...
 • Korisnik: Rina
  11/12/2018 - 22:47
  Albanci i dalje nastavljaju sa svojim nimalo bezazlenim ponasanjem, Evropa hitno treba da reaguje po tom pitanju jer su pre svega u pitanju ljudska prava koja su trojici uhapsenih Srba itekako uskracena.
 • Korisnik: mara
  11/12/2018 - 21:10
  EU bi trebala da reaguje na ponasanje Albanaca.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi