Dragica izljubila ženu Si Đinpinga, a to nije smela!

Ekipa Alo! | vesti 2016-06-18 21:05:24 2016-06-18 21:05:24

Dragica Nikolić, na Aerodromu „Nikola Tesla“, mimo protokola izljubila suprugu kineskog predsednika. Sinoć na večeri napravila "štos" pa se rukovala sa Tomom. Dačić zaspao tokom govora Si Đinpinga.

RAS

Nije samo predsednik Srbije Tomislav Nikolić napravio diplomatski gaf na dočeku predsednika Kine Si Đinpinga, već je to učinila i prva dama Srbije Dragica Nikolić, koja je na Aerodromu „Nikola Tesla“ mimo protokola izljubila suprugu kineskog predsednika.

Po sletanju Si Đinpinga i njegove supruge Peng Ljuans, na crvenom tepihu dočekali su ih predsednik Srbije Tomislav Nikolić i njegova supruga Dragica.

Dok je Nikolić u skladu sa diplomatskim pravilima pozdravio svog kolegu iz Kine, njegova supruga Dragica Nikolić iskočila je iz kodeksa diplomatskog ponašanja i dva puta poljubila suprugu Si Đinpinga, što se po kineskim običajima nikako nije smelo dogoditi.

Sinoć je opet priređena večera za goste iz Kine, što je Dragica Nikolić iskoristila da pokaže kako ima smisla za humor.

Tako se dodgodila još jedna situacija koja je izašla iz protokola - rukovanje predsednika Srbije Tomislava Nikolića i prve dame Dragice Nikolić.

Posle svečanog dočeka ispred Palate Srbija gosti su se u pratnji predsednika Srbije i prve dame uputili u samu zgradu kako bi otpočeli zvanični sastanci.

Dvojica predsednika trebalo je da se povuku u salu za sastanak, a prema protokolu bilo je predviđeno unakrsno rukovanje s prvim damama, koje su odvojeno nastavljale svoj deo aktivnosti, piše N1.

Međutim, Dragica Nikolić je tada napravila šalu i pružila ruku svom suprugu, a potez je prihvatio i predsednik Kine koji se onda rukovao sa svojom suprugom.

DAČIĆ ZASPAO TOKOM GOVORA SI ĐINPINGA

Da nas ne brukaju samo predsednik i njegova supruga, postarao se još uvek aktuelni ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

On je, kako piše "Kurir", zaspao usred jučerašnjeg govora predsednika Kine.

Da to nije bila slučajnost, govori i podatak da Dačić nije zaspao samo jedno, već mu se to ponovilo i tokom sastanka dve delegacije.

Save

Save

Save

Save

Expand player
Pogledajte više