Orhan Dragaš
Dušan Milenković
Orhan Dragaš

Dušan Milenković

Orhan Dragaš, Foto: Dušan Milenković

- Simptomatičnije od samog bolesnog teksta na pomenutom portalu jesu komentari Saše Jankovića na Tviteru “da je to udbaška ujdurma i da to sam Vučić radi da bi uveo diktaturu po uzoru na prijatelja Erdogana”. Svaka relativizacija pretnji ubistvom predsednika države, osim sto je nedopustiva, ona doprinosi pravljenju atmosfere haosa i crtanja mete predsedniku Vučiću - kazao je on i podsetio na atentat koji je 2003. godine izvršen na tadašnjeg premijera Zorana Đinđića. 

- Ne treba podsećati na atmosferu pred ubistvo premijera Zorana Đinđića kad su se razni “analitičari” i “čuvari demokratije i slobodne misli” sprdali na upozorenja o ugroženosti Đinđića. Imali smo tada čak i situaciju da se Bagzi, koji je učestvovao u pokušaju atentata kod hale Limes, odmah pusti iz pritvora “jer je trgovački putnik”, a da je slučajno izazvao saobraćajni prekršaj presekavši kolonu u kojoj je bio premijer Srbije. Tada se pričalo istim rečnikom, da Đinđiću nije čista savest, da je ogrezao u kriminalu i da sam pravi takvu atmosferu jer mu je to svojevrsni alibi za ono sto radi - kazao je Dragaš I dodao da nam je ishod takve kampanje, nažalost, poznat.

- Naše službe bezbednosti i policija ne smeju ništa ostavljati slučaju, pa ni autore ovakvih umobolnih tekstova na fantomskim portalima. A predsednik Vučić ne sme da se ponaša kao neustrašivi Supermen i da sam odlučuje koje su pretnje po njegov život realne i ozbiljne a koje nisu. To je posao naših službi i ljudi koji su neposredno odgovorni za njegovu bezbednost. A oni, koliko ja znam, veoma dobro rade svoj posao - zaključio je Dragaš.