Dragan Đilas i Mlađan Đorđević
Alo!/ O.Radošević
Dragan Đilas i Mlađan Đorđević

Alo!/ O.Radošević

Dragan Đilas i Mlađan Đorđević, Foto: Alo!/ O.Radošević

Đilas je, prema našim informacijama, svojim stavovima i postupcima toliko iznervirao Đorđevića da je ovaj odlučio da digne ruke od SZS-a i politike, spakuje kofere i napusti Beograd.

Odjavio se čak i sa društvenih mreža i otišao na jednu srpsku planinu gde se i trenutno nalazi.

Đorđević i Đilas počeli su da se sukobljavaju, tvrdi naš izvor, kada je Đorđević, koji je od starta bio najveći zagovornik bojkota (neki kažu i inicijator), primetio da Đilas počinje da se koleba po tom pitanju, a sve je kulminiralo onog dana kada je Boško Obradović započeo štrajk glađu.

Dragan Đilas i Mlađan Đorđević

Alo!/ O.Radošević

Dragan Đilas i Mlađan Đorđević, Foto: Alo!/ O.Radošević

 

- Boško je objavio štrajk, a Đorđević koji je veoma blizak s njim i zahvaljujući kom su Dveri uprkos protivljenju mnogih i postale deo Saveza, predložio je da mu se priključe i ostali. Tražio je da to urade najpre Đilas i on, a potom Borko Stefanović i još nekoliko lidera SZS-a. Đilas je rekao da mu tako nešto ne pada na pamet, a kada je ubrzo otrčao do Boška da ga poseti i odnese mu vodu, Đorđević ga je optužio da krade Bošku medijsku pažnju i šlepa se uz njega. Teške reči su pale. Tada mu je Đorđević i rekao da se ne bi iznenadio da sutra pogazi sve i izađe na izbore, što bi za njega bila izdaja - priča naš izvor.

Dragan Đilas i Mlađan Đorđević

Alo!/Vladimir Marković

Dragan Đilas i Mlađan Đorđević, Foto: Alo!/Vladimir Marković

On dalje navodi da kum nije podržao ni njegovo plakanje pred kamerama, da mu je zamerio što nije branio Obradovića od napada iz DS-a kojima je bio izložen nakon poslednje nasilne akcije ispred skupštine, a zasmetalo mu je i to što Đilas nije javno osudio Sergeja Trifunovića pošto je doneo odluku da ide na izbore iako je potpisao sporazum sa narodom - navodi naš izvor.

Politički analitičar Branko Radun ističe da je Đorđević bio mozak svih akcija i operacija SZS-a, te da bi njegov odlazak iz Saveza bio bi fatalan za taj opozicioni blok.

- Đorđević je ozbiljno radio na tome da vuče SZS u patriotskom pravcu, a ne samo građanskom. Ta priča ne bi bila ista bez njega, Boško je pravio greške, Jeremić solirao, Đilas je manje političar, a više biznismen, i zato im je bio preko potreban neko kao Đorđević, koji je u političkom smislu najozbiljniji. Siguran sam da je sukob nastao zbog njihovog različitog pogleda na bojkot izbora. Mlađa je tvrdi bojkotaš, a Đilas je shvatio da je bojkot glupost, ali ne može javno to još da izrekne jer je postao rob svojih reči i svoje kampanje, i boji se toga da će ga svi proglasiti za Vučićevog saradnika ako krene na izbore. Ali Đilas će, prema mojim informacijama, na kraju izaći na izbore. Da neće, ne bi se Jeremić, koji je takođe bojkotaš, distancirao od njega i povlačio, kao što je sada i kum uradio - zaključuje analitičar.