Pancir S
Minstarstvo odbrane Srbije
Pancir S

Minstarstvo odbrane Srbije

Pancir S, Foto: Minstarstvo odbrane Srbije

Ruska vojska donela je sa sobom raketni sistem S-400 i bateriju "Pancir S".

Vežba će biti realizovana u rejonu aerodroma "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" na Batajnici i na poligonu "Pasuljanske livade", uz angažovanje i ostalih jedinica iz sastava Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije.

Cirkus sa trovanjem smišljen sa jednim ciljem

AUTOR: Alo.rs/I.L. DATUM I VREME: 23.10.2019. 22:39 Bio u pravu! Aleksandar Vučić , Foto: Tanjug/Predsedništvo Lider Socijaldemokratske inicijative NISMA Fatmir Ljimaj rekao je danas da je koalicija koju predvodi, Inicijativa-AKR-PD, osvojila je 5,5 odsto glasova na vanrednim izborima na tzv. Kosovu i prešla cenzus za ulaz u skupštinu.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je divizion S-400 i baterija „Pancir S“ prebačen u Srbiju, gde će prvi put učestvovati u okviru obuke u inostranstvu.

Cilj vežbe je obrazovanje i upotreba zajedničke grupacije PVO Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije u protivvazduhoplovnoj odbrani teritorije, kao i upotreba snaga vojske u odbrani od izviđanja i dejstva neprijatelja iz vazdušnog prostora i obučavanje i uvežbavanje komandi i jedinica za pripremu i izvođenje operacije PVO. 

PROČITAJTE JOŠ:

Rukovodilac vežbe je komandant 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva RV i PVO, brigadni general Tiosav Janković.

Osim raketnih sistema PVO koji su u sastavu Vojske Srbije, na vežbi će biti korišćeni i raketni sistemi PVO iz sastava Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije.

BONUS VIDEO: Helena Gavran ima četiri godine i tumor na mozgu. HITNO POTREBNA POMOĆ