SKINUTA OZNAKA TAJNOSTI SA DOKUMENATA CIA Amerikanci se plašili Đinđića: Ne smemo mu verovati, on nije demokrata, ima velike planove za SPS!

Javnost u Srbiji saznala za sadržaj američkih izveštaja o srpskim političarima

Vojislav Koštunica, Zoran Đinđić, Vuk Drašković
Vojislav Koštunica, Zoran Đinđić, Vuk Drašković, Foto: Alo.rs

CIA je godinama skenirala sve važnije srpske političare. Izveštaje o njima pisali su operativci u Srbiji, diplomatski predstavnici SAD u Beogradu, a potom su ih detaljno analizirali stručnjaci za pravljenje psiholoških profila u Lengliju, sedištu američke agencije.

Izveštaju su ugledali svetlost dana zahvaljujući aferi "Vikiliks", ali su neki i dalje nose oznaku tajnosti. Oznaka tajnosti se skida posle određenog vremena, pa je tako javnost u Srbiji saznala za sadržaj američkih izveštaja o srpskim političarima.

Jedan od tih izveštaja govori o Zoranu Đinđiću, a Amerikanci su bili veoma oprezni kada je u pitanju ovaj srpski političar.

Zoran Đinđić je dramatično poboljšao rejting Demokratske stranke u odnosu na 1992, navodi se u izveštaju CIA, ali se upozorava da on veruje da budućnost Srbije leži u reformisanju SPS i da bi mogao da formira koaliciju sa Miloševićevom strankom. CIA, takođe, izražava sumnju u njegov demokratski kredibilitet.

"Đinđić će se truditi da postane lider nakon što je preuzeo stranku od Dragoljuba Mićunovića, oslanjajući se na mladost i uglađen stil, koji televizija voli. Ipak, ostaje sumnja u dubinu njegovog demokratskog kredibiliteta.", navodise u izveštaju CIA.

Povezane vesti

 • Korisnik: braka
  04/08/2020 - 13:12
  Čovek je mogao, bez problema i straha, da razgovara sa bilo kime. E sad šta bi bilo...
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi