NASTAVNO-NAUČNO VEĆE FAKULTETA ORGANIZACIONIH NAUKA ODLUČILO! Doktorat Siniše Malog je validan!

Nastavno-naučno veće Fakulteta organizacionih nauka (FON) podržalo je stav etičke i naučne komisije tog fakulteta, koje su zaključile da doktorat aktuelnog ministra finansija u Vladi Srbije nije plagijat.

Siniša Mali
Siniša Mali, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Veće je donelo odluku da se Malom izrekne mera javne osude, koja nema nikakve posledice po njegovu doktorsku tezu.

Posle višečasovne sednice koja je započela juče u podne i potrajala do kasnih popodnevnih časova, Nastavno-naučno veće FON-a je sa 83 glasa odlučilo da se u ovom slučaju ne može govoriti o plagijatu. Mera javne osude koja je ministru izrečena neće proizvesti nikakve posledice i može se očekivati da će istovetna ili slična odluka biti doneta i na nivou Univerziteta u Beogradu.

Siniša Mali
Siniša Mali, Foto: Printskrin

Da podsetimo, etička komisija je naglasila da nije sporno da doktorska disertacija ministra Siniše Malog sadrži nedostatke, ali da definitivno nije plagijat. Nakon što je stručna komisija Fakulteta organizacionih nauka Odboru za etička pitanja Univerziteta u Beogradu poslala izveštaj na više od 699 stranica u kojem analizira doktorsku disertaciju ministra finansija Siniše Malog, univerzitetski odbor za etička pitanja potvrdio je mišljenje stručne komisije Fakulteta organizacionih nauka da doktorat nije plagijat.

Stručna komisija Fakulteta organizacionih nauka (FON) sačinila je izveštaj o doktorskoj disertaciji Siniše Malog i arhivi FON-a dostavila ga je 23. oktobra, a etička komisija FON-a se na zahtev dekana izjasnila po hitnom postupku.

BONUS VIDEO:

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi