ŠIPTARI KOJI SU PROVOCIRALI SRBE KOD DOLOVA MORAJU DA SE SELE?! "Dok su mi deca spavala, oni su se u dvorištu slikali sa puškama! A nikad im nisam rekao ružnu reč!"

Meštani Dolova protestovali su u četvrtak ispred pekare u centru sela, jer su njeni vlasnici, braća Halit i Granit Osmankaj, na društvenim mrežama pozirali ruku ukrštenih tako da simbolizuju albanskog dvoglavog orla.

Dolovo
Dolovo, Foto: Alo!

Na jednoj od fotografija slikali su se i sa puškama. Gnevni meštani, posle fotografija nastalih u dvorištu kuće u kojoj je i pekara, tražili su da braća odmah napuste Dolovo. U četvrtak posle podne policija je privela braću.

Prema rečima ogorčenih meštana, ovo je prvi incident za četiri godine, koliko ova braća, poreklom sa Kosova, iznajmljuju lokal u Dolovu. Žitelje je posebno uznemirila fotografija sa oružjem, jer su se uplašili za svoju bezbednost.Kako kažu, kada su braća Osmankaj došla u ovo selo i počela da prodaju hleb i pecivo, svi su ih lepo prihvatili.

Dolovo
Dolovo, Foto: Alo!

- Ovo je strašno! - pričaju nam okupljeni Dolovčani. - Vidite šta rade našem narodu na Kosovu, a sad su došli maltene na prag Beograda da nas provociraju i pokazuju simbole "velike Albanije". U sredu veče smo videli te fotografije na "Fejsbuku" i počeli da ih šaljemo jedni drugima. Svi smo bili zgroženi i dogovorili smo se da dođemo ispred njihovog lokala i da odštampamo te slike na velike plakate i zalepimo ih ovde kako bi svi iz sela znali šta nam komšije Albanci misle i poručuju.

Zabrinuti meštani govore kako neće mirno spavati sve dok se braća Osmankaj ne isele odavde. Kako je ispričao Nebojša Stojanović, koji je četiri godine iznajmljivao svoj lokal u kojem su braća Osmankaj otvorila pekaru, ovo niko nije očekivao:

Dolovo
Dolovo, Foto: Alo!

- Nije mi svejedno! Potrudiću se na sve načine da raskinemo ugovor i da oni što pre odu odavde! U mom dvorištu su se slikali sa puškama, dok su moja deca spavala na spratu! Nikada im niko nije rekao ružnu reč, svi smo kod njih kupovali hleb, javljali smo se jedni drugima. Redovno su plaćali kiriju i račune, ali preko ove situacije ne mogu da pređem.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Sanja
  22/03/2019 - 08:45
  Iselite stoku iz Srbije. Ko garantuje da vas sutra neće sve potrovati svojim hlebom. Ne može se u Srbiji živeti i tako ponašati. Marš napolje!!! Svaka vam čast meštani. Tako treba.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi