Dodik u "Hit tvitu" razrešio sve dileme, posebno oko najinteresantnijeg predloga!

Alo.rs / Pink / A. B. | vesti 2020-07-26 23:53:00 2020-07-26 23:53:00

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Milorad Dodik izjavio je večeras da je ostanak Republike Srpske (RS) u BiH "najpogrešnija odluka međunarodne zajednice u poslednje vreme", i da veruje da taj entitet neće ostati deo te države.

Printscreen

Komentarišući kritike povodom nedavne izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je Trebinje "najlepši srpski grad", Dodik je rekao da taj grad "jeste i da će ostati srpski grad".

"Trebinje treba da bude široko i otvoreno za sve nacionalnosti... ali su 95 odsto stanovnici Trebinja Srbi. Muslimani su napravili tu priču kako (Vučić) nema pravo da komentariše", rekao je Dodik.

On je ocenio i da je od ekonomske pomoći i izgradnje aerodroma u tom kraju, koje je najavio Vučić, važniji "osećaj običnih judi da je Srbija tu", kao i da su predstavnici Hrvata i Bošnjaka protiv tih projekata zato što bi to značilo "ekonomsko jačanje tog kraja".

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras da smatra da Srbija neće prihvatiti samoproglašenu nezavisnost Kosova, niti će Rusija i Kina prihvatiti reviziju Rezolucije 1244 u Savetu bezbjednosti UN.

Dodik je rekao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio više puta da neće prihvatiti nezavisnost Kosova, kao i da dve velike sile kao što su Rusija i Kina neće prihvatiti nikakvo odvajanje, jer se zalažu za poštovanje međunarodnog prava.

Dodik je u emisiji ''Hit tvit'' na televiziji Pink istakao da je je Vučić postavio jedan novi pristup o Kosovu prema kojem se ne može oteti deo teritorije od jedne suverene zemlje, kao i da položaj Srbije na međunarodnom planu nikada nije bio jači.

"Ako neko dođe u poziciju da bez volje Srbije, (Kosovo) proglasi nezavisnim, zašto se na nas (RS) ne bi primenjivala ista pravila", rekao je Dodik.

Govoreći o odnosima Republike Srpske sa Srbijom, on je ponovio da su dobri, kao i sa Rusijom, i dodao da RS želi da ima takve odnose sa drugima državama u okruženjima, ali i unutar u BiH.

U kontekstu pojedinih navoda u medijima da su u nedavne antivladine proteste u Srbiji umešani Rusi, Dodik je rekao da su u pitanju lažne vesti koje se plasiraju.

PROČITAJTE JOŠ:

Expand player
Pogledajte više