Milorad Dodik
Tanjug/AP
Milorad Dodik

Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

On je rekao da je to jedina rezolucija koja postoji za Kosovo, te da ona garantuje teritorijalni integritet Srbije i na Kosovu i da je još na snazi, kao što su na snazi izvorni Dejtonski sporazum i mnogi međunarodni akti.

On je ocenio da je Srbija promenila svoj regionalni, politički i geostrateški položaj i da više nije mesto gde može da se "zaleti neki službenik američke administracije i uzme šta hoće", prenosi RTRS.

-Više nije to vreme, više to niko ne može da uradi ni u Republici Srpskoj. Niko ne kaže da Amerika nije moćna i treba poštovati njenu snagu, ali isto će tako Amerika morati jednog dana da prizna greške prema srpskom narodu, njegovoj satanizaciji i da prizna štetu koju su nam nanele bivše američke administracije, poručio je Dodik.

-Međutim, kada je sporazum potpisan zalagali smo se za izvorni Dejton, ali je prevarom raznih administracija američkih i evropskih, te visokih predstavnika, taj sporazum promenjen u smeru onoga što je bio interes Bošnjaka muslimana, a na štetu Hrvata i Srba, a najviše na štetu državno-pravnog statusa Republike Srpske, napomenuo je Dodik.

Dodao je da je cilj RS da taj status vrati u okvire izvornog Dejtona, te da se Republika Srpska ni za šta drugo ne zalaže nego za izvorni Dejton.

Preporučujemo još: