Požari, požar vatra stan eksplozija
Profimedia
Požari, požar vatra stan eksplozija

Profimedia

Požari, požar vatra stan eksplozija, Foto: Profimedia

Mogući uzrok jake eksplozije, koja je sinioć oko 21.30 časovao odjeknula u Rafineriji nafte u Brodu u Republici Srpskoj, u kojoj je nakon eksplozije urušeno postrojenje 04, i u kojoj je radnik rafinerije Ljubo Patković izgubio život, a deset radnika povrijeđeno, je i diverzija.

Pročitajte još:

 "Alo!" saznaje da o tome priča nekoliko radnika Rafinerije.

Službena komisija koja je formirana već je pristupila istraživanju razloga nastalog incidenta i odredjivanju razmjera posledica havarije.

Načelnik opštine Brod Ilija Jovičić je izjavio medijima u Republici Srpskoj da je situacija pod kontrolom, da nije istina da su nadležne službe naredile građanima koji žive u blizini Rafinerije da se sklone, zbog štetnih čestica iz oblaka dima .

Jovičić je rekao agenciji Srna da je nakon sinošnje eksplozije u Rafineriji vatra brzo ugašena i da je treća smjena ušla u pogone da radi sa jednim časom zakašnjenja.

U bolnici Sveti apostol Luka u Doboju, primljeno je šest pacijenata koji su povrijeđeni u eksploziji , od kojih je pet sa lakšim povredama zadržano na opservaciji, dok je jedan pušten kući, rekao je doktor Zoran Blagojević.

Iz policije je saopšteno da je jutros počeo uviđaj kojim rukovodi dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju.

Ukoliko se utvrdi da je uzrok eksplozije u Rafineriji nafte Brod diverzija to bi se moglo okarakterisati kao klasični teroristički čin.

U Brodu se sa nestrpljenjem očekuju rezultati rada službene komisije koja je formirana da sprovede istragu.

Vlasnik Rafinerije nafte u Brodu je ruska kompanija Zarubežnjeft.

Komentari (1)

Kole

10.10.2018 12:48

Zahvaljujući ozbiljnom radu i državničkom pristupu u vođenju ovog naroda i ove države današnje vlasti, Srbija krupnim korakom ide u bolju budućnost.