Direktor demokrata overio ministarku!

E. A. | vesti 2016-02-25 21:14:37 2016-02-25 21:14:37

Za Amira Bislimija (26), novog poslovnog direktora Demokratske stranke, bar na osnovu onoga što se o njemu može pročitati u medijima i pronaći na društvenim mrežama, može se reći da je slab na pevačice, da je odličan poznavalac noćnog provoda, ali i ljubitelj ekstremnih sportova.

privatna arhiva

U estradnim krugovima najpoznatiji je po ljubavnoj vezi sa pevačicom grupe “Ministarke” Editom Aradinović.

O Bislimiju, koji treba da donese finansijski preporod stranci, većina visokih funkcionera DS-a sa kojima smo juče razgovarali gotovo ništa ne zna. Interesantno je da su pojedine demokrate tek juče saznale da je imenovan direktor stranke, a to imenovanje se, inače, dogodilo pre skoro dve nedelje. Možda Bislimija ne znaju baš svi u DS-u, ali ga zato znaju ljubitelji noćnog života u Novom Sadu. Naime, Bislimi je bio vlasnik poznatog novosadskog restorana “Lazin salaš”, a u tom svojstvu 2013. godine je i davao izjave medijima. Pre toga, 2011. godine, dovođen je u vezu sa nekadašnjom takmičarkom “Zvezda Granda” Editom Aradinović, danas glavnom pevačicom grupe “Ministarke”.

Mediji su tada pisali da je Edita od Bislimija, za koga su navodili da ima 21 godinu, tokom nastupa na jednom poznatom beogradskom splavu dobila 1.001 ružu, ali i da joj “izabranik živi u Novom Sadu, gde ima firmu za izgradnju puteva i ugostiteljski objekat, a radi i kao fudbalski menadžer”. Aradinovićeva je, inače, iz estradne porodice, sestra je pevačice Indi i u srodstvu je sa familijom Đogani. “Alo!” je juče pokušao da stupi u kontakt sa lepom pevačicom, ali je ženska osoba koja se javila na telefon i predstavila se kao njena majka kazala da Edita spava.

Kad je reč o Bislimijevoj karijeri fudbalskog menadžera, iskusni fudbalski stručnjaci sa kojima je “Alo!” juče kontaktirao tvrde da je on u tom svetu nepoznat i da ne znaju ni za jedan transfer za koji je on zaslužan. Bislimi je bio i vlasnik agencije za sportski menadžment “Amir Bislimi PR”. Inače, Bislimi je ljubitelj ekstremnih sportova, o čemu svedoči snimak njegovog skoka iz aviona padobranom koji je pre dve godine postavljen na “jutjubu”.

Aleksandra Jerkov, portparol DS-a, kaže da je Bislimi u stranci od 2012. godine i da je aktivan u Pokrajinskom odboru.
- Funkcija poslovnog direktora nije politička funkcija. Verujemo da će njegov doprinos biti veliki tokom kampanje - kratko je za “Alo!”kazala Aleksandra Jerkov.

Bislimi je bio i savetnik lidera demokrata Bojana Pajtića za sport i omladinu. U pojedinim novosadskim krugovima priča se da ga je u DS doveo Dušan Elezović, ali da njih dvojica više nisu u dobrim odnosima.

DS: Na meti je zbog porekla

Lider demokrata Bojan Pajtić kaže da je novi poslovni direktor DS-a Amir Bislimi tema samo zbog svog porekla. - Mnogo laži se čuje u javnosti u vezi s tim čovekom. Laž je da je bilo ko glasao protiv njega u Predsedništvu. On je uspešan mlad čovek koji nikada nije radio u državnim institucijama, niti je sarađivao s njima. Gospodin Bislimi je tema samo i isključivo da bi se razvila neka kontroverza zbog njegovog albanskog imena i prezimena. Oni koji su naredili kampanju protiv čoveka čija je karijera besprekorna već implicitno šire šovinizam i mržnju. Tužna je istina da mi nijedan medij ne bi postavljao nikakva pitanja da se čovek zove Jovan Jovanović. Odvratno i nedopustivo. Sramotna je teza da se zataškavalo imenovanje čoveka čiji je mandat počeo intervjuom u “Nedeljniku” - kazao je Pajtić za “Alo!” .

 

 

I Kole bio direktor DS

U statutu DS-a navodi se da poslovnog direktora stranke imenuje Predsedništvo na predlog predsednika, i to na period od četiri godine. Poslovni direktor se stara o stanju materijalnih i finansijskih sredstava stranke, daje mišljenje u vezi sa predlogom finansijskog plana za narednu kalendarsku godinu koji je pripremio sekretar stranke, te usklađuje izradu finansijskih planova organizacija stranke. Najpoznatiji direktor DS-a bio je Miodrag Kostić, vlasnik “MK grupe”.

Expand player
Pogledajte više