Dinastija Dačić!

D. Z. | vesti 2017-07-07 15:59:40 2017-07-07 15:59:40

Lider Socijalističke partije Srbije i prvi potpredsednik Vlade Srbije dobija naslednika na političkom nebu, a to je njegov sin Luka, koji je pre neki dan proslavio punoletstvo, a sada se i uključio u rad stranke koju vodi njegov otac.

RAS

Naime, sin Ivice Dačića Luka je za osamnaesti rođendan imao jednu zaista neobičnu želju... Ne, nije to bio luksuzni automobil, letovanje ili nešto drugo što je većina Srba očekivala. On je zatražio da se učlani u Socijalističku partiju Srbije, a njegov otac mu je tu želju vrlo rado ispunio.

U samom SPS-u su oduševljeni informacijom da je Luka postao njihov član i predviđaju mu blistavu političku karijeru, a čak mu predviđaju da će nadmašiti i Ivicu Dačića, koga će, osim „tata”, od sada morati da oslovljava i sa „šefe”.

Zamenica predsednika SPS-a Slavica Đukić Dejanović za „Alo!” kaže da je Luka baš za 18. rođendan postao član stranke.

- On je bistar i sa genetskom predispozicijom, a i sa visokim šansama da uči i nauči se veštinama u politici može daleko da dogura - kaže ona.

I potpredsednik socijalista i ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić misli da Luka ima šansi da uspe u politici.

- Svake nedelje po dva dvočasa kod Ivice i prevazići će i njega - kaže Ružić za „Alo!”.

Funkcioner SPS-a iz Surdulice Novica Tončev kaže za „Alo!” da je važno da Luka završi školovanje.

- Neka on za početak uspešno završi školu, pa da uđe u neki biznis, pa onda u politiku - kaže Tončev za naš list.

I Antićev Andrej krenuo očevim stopama

Da slučaj oca i sina u redovima SPS-a nije slučajnost, govori i činjenica da još jedan visoki funkcioner SPS-a - Aleksandar Antić, ima naslednika u stranci. Aleksandar Antić je nedavno otkrio da je njegov sin Andrej član SPS-a i da je aktivan u stranačkoj omladini.

 

Expand player
Pogledajte više