Radoslav Milojčić Kena
Printscreen Youtube
Radoslav Milojčić Kena

Printscreen Youtube

Radoslav Milojčić Kena, Foto: Printscreen Youtube

 

Narodnik poslanik i funkcioner DS Radoslav Milojčić Kena, koji se juče sa pojedinom funkcionerima usprotivio pokušaju Dragana Đilasa i njegovih sledbenika da preuzme i tu stranku na jučerašnjoj sednici prokomentarisao je dešavanja među demokratama.

Naime, Milojčić je tokom jutrošnjeg gostovanja na TV Prva na pitanje novinarke šta je najveća tačka razdora unutar Demokratske stranke, da li je to pitanje bojkota ili neučestovanje DS u dijalogu sa vlasti pod pokroviteljstvom Evropskog parlamenta? Voditeljka se dotakla i izjave trenutnog lidera demokrata Zorana Lutovca koji je rekao da će odgovarati svako ko bude izaša na izbore i ko ne bude bojkotovao te izbore? Je li to osnovna tačka razdora?

 

- Ne, to nije osnovna tačka razdora. Ja sam rekao da sam član stranke 17 godina i poštovaću odluku kakva god bude, iako sam bio protiv odluke da sedam meseci pre izbora da mi raspišemo i proglasimo bojkot. A bojkot se svodi na to, zato što se funkcioneri stranke na izborima u Medveđi od 45 dana, piju kafu i samo jednog dana zalepe nalepnicu bojkot na ulazu u Medveđu. Bavim se operativom stranke jako dugo i znam da to nije način da se pobedi Aleksandar Vučić, izjavio je Milojčić.

 Milojčić je u nastavku gostovanja raztokrio i detalje zbog čega lideru SzS Draganu Đilasu smeta jaka Demokratska stranka

- Ta mantra se ponavlja u opoziciji, pre svega u Savezu za Srbiju u poslednje vreme, da svako ko drugačije misli, drugačije govori i pita: " Izvinite a zašto bojkot sedam meseci pre izbora?" Izvinite, a zašto ne razgovaramo sa našim evropskim partnerima! Izvinite da nije Savez za Srbiju na čelu sa Mladenom Đorđevićem, Boškom Obradovićem, Dverima i Milanom Stamatovićem antievropski!. DS je osnovana na evropskim načelima i mi ta načela želimo da branimo po svaku cenu i mislim da se dešava ista mantra da svako kako ko postavi neko pitanje u Savezu za Srbiju od skora i u Demokratskoj stranci biva po društvenim mrežama prokazan kao izdajnik Saveza za Srbiju.

 

Na pitanje novinarke šta se desilo sa ovom pričom oko DS Milojčić je dodao:

- Mislim da postoje određeni centri moći u SzS kojima, zapravo postoje dve osobe kojima ne odgovoara jaka DS. To je pod broj 1. Aleksandar Vučić jer DS jedina baštini evropske tekovine već 30 godina od kad je osnovana i drugi je lider stranske Sloboda i pravda Dragan Đilas koji ne može da bude lider opozicije i da formira svoju stranku dok je Demokratske stranke i to su sve osobe kojima ne odgovara jaka Demokratska stranka