HOĆE DA GRAĐANIMA UČINE ŽIVOT NEPODNOŠLJIVIM Đilasovci spremaju blokadu autoputa!

Opozicija u petak planira blokadu autoputa!

Dragan Đilas
Dragan Đilas, Foto: Alo! Vladimir Marković

S obzirom na to da protesti koje nedeljama organizuje Savez za Srbiju, čiji su osnivači Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Boško Obradović, ne daju očekivane rezultate, a da su odnosi među tim političarima iz dana u dan sve gori, opozicionari su odlučili da proteste radikalizuju i blokiraju autoput, a sve pod izgovorom da žele da se sazna istina o saobraćajnoj nesreći kod Doljevca, kada je vozač Zorana Babića, bivšeg direktora Koridora Srbije, usmrtio jednu ženu, saznaje „Alo!” iz dobro obaveštenih izvora bliskih opozicionarima.

- Lideri opozicije su svesni da su se pošteno obrukali donošenjem vešala na proteste i da su zbog toga izgubili podršku čak i onih građana koji su ih do tad podržavali. Njima je sada potrebno nešto da bi se skrenula pažnja s vešala, te su odlučili da radikalizuju proteste i da u tu svrhu zloupotrebe saobraćajnu nesreću kod Doljevca - objašnjava naš dobro obavešteni izvor i dodaje da su opozicionari procenili da je ovo jedini način da se protesti ne ugase.

- Protestu su upali u ćorsokak, broj učesnika se smanjuje, a opozicioni lideri nikako ne uspevaju da se usaglase oko toga koji su zahtevi na njima. Ako ovako nastave preti opasnost da se protesti u potpunosti ugase, jer narod ne vidi svrhu u tim šetnjama bez pravca i cilja. Zbog toga je odlučeno da se protesti radikalizuju - zaključuje naš dobro obavešteni izvor.

Spasić: Ovo je potez bednika!

Bivši operativac DB-a Božidar Spasić, komentarišući najnovije planove opozicije, kaže da je to samo nastavak radikalizacije koja je započeta donošenjem vešala na proteste.

- Oni su i u svojim govorima postali sve ekstremniji, najavljuju obračune i ne govore o političkim nego fizičkim obračunima. Očigledno je da jedna struja unutar tog šetačkog društva želi da blokira deo autoputa. Međutim, uveren sam da to vlasti neće dozvoliti, niti postoji mogućnost da se međunarodni put blokira. Taj deo puta koji bi da blokiraju nalazi se između Leskovca i Niša, i verujem da bi tu blokadu izvele grupe šetača iz tih gradova. Ovo što oni sada rade nije potez očajnika, već bednika. Imaće oni još takvih poteza - ležaće po ulicama, kukati kod stranaca, ovo je potez ljudi koji ne znaju protiv čega se bune. Oni prave vikendaške skupove, a između dve subote, šta god se dogodi, oni to iskoriste kao neki svoj novi zahtev - kaže Spasić.

Da se opozicionari spremaju na blokadu autoputa pokazuju i objave na Tviteru, društvenoj mreži preko koje se lideri opozicije najčešće oglašavaju.

Naime, na društvenim mrežama je objavljeno da će, ukoliko se do četvrtka, 14. februara, ne objave svi detalji udesa na naplatnoj rampi u Doljevcu, u petak, 15. februara, biti organizovana blokada auto puta.

- Građani Srbije, ukoliko se do četvrtka, 14. februara 2019, ne objave svi detalji udesa na naplatnoj rampi u Doljevcu, u kojem je učestvovao Zoran Babić, a poginula Stanika Gligorijević, u petak, 15. februara, organizujemo blokadu auto puta koja će trajati sve dok se ne sazna istina! - naveo je na Tviteru Zoran Đajić, predsednik udruženja „Kamen Srbije”.

Babić ekspresno podneo ostavku!

Vršilac dužnosti direktora Koridora Srbije Zoran Babić podneo je neopozivu ostavku na tu funkciju neposredno nakon nesreće.

- Izgubljen je jedan ljudski život. Za mene, kao čoveka, sasvim dovoljno da više ne obavljam funkciju na kojoj sam zatečen u momentu teške nesreće. Iako sam bio samo saputnik, za mene, kao čoveka, to je dovoljan razlog da više ne obavljam funkciju vršioca dužnosti direktora "Koridora Srbije" - izjavio je Babić.

 

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi