Damir Handanović
Printskrin
Damir Handanović

Printskrin

Damir Handanović, Foto: Printskrin

 

Direktor CEBEF, Damir Handanović izjavio je danas da su neistinite i maliciozne tvrdnje Đilasovaca iz SzS da Grad Beograd, a u organizaciji Centra beogradskih festivala (CEBEF), finansira sa 30 hiljada evra večerašnji koncert pop-folk pevača Željka Samardžića.

Prema Handanovićevim rečima to što tvrdi SzS su ništa drugo do apsolutna laž i čista autoprojekcija u nedostatku bilo kakve politike i mržnje prema Aleksandru Vučiću. 

- Istine radi, pomenuti izvođač ne dobija novac u pomenutom iznosu, niti novac od ulaznica, već to ide u budžet CEBEF-a. CEBEF u okviru redovne sezone organizuje koncerte svih žanrova (ove godine to su bili Van Gogh, Sergej Krilov, Slomo Minc i Itamar Golan ). Ustanova se finansira od budžeta i sopstvenog prihoda koje ostvari putem prodaje ulaznica. Željko Samardžić je umetnik koji živi i stvara u Beogradu, i na ovom koncertu će ga u sasvim novim aranžmanima pratiti simfonijski orkestar od 50 članova. Prvi koncert je rasprodat, trenutno se prodaje drugi, a ustanova prihod ulaže u festivale i druge projekte. Grad Beograd ulaže u kulturne manifestacije za sve naše građane, a nikad više manifestacija nije bilo, i to je ono sto ih boli, izjavio je Handanović i dodao:

- Koliko i kako su Dragan Đilas i njegovi tadašnji, ali i sadašnji saborci iz SzS-a, brinuli o deci najbolje govori podatak da je duplo naplaćivao boravak dece u vrtićima, te Grad i danas plaća njegovu bahatost pošto je preko 15.000 roditelja podiglo tužbe. Koliko je Đilas brinuo o Beogradu i Beograđanima govori i podatak da je na samo dva “projekta” uzeo 12 miliona evra, pošto su podzemni kontejneri i rekonstrukcija Bulevara kralja Aleksandra preplaćeni za po šest miliona, rekao je on i naglasio.

- E to su bolesne stvari, to su sumanute stvari jer je svojevremeno Đilas stavlja novac u svoje džepove umesto da ga uloži u kulturni sadržaj za građane.

Handanović kaže na kraju da Grad Beograd ulaže u kulturne manifestacije za sve naše građane, a nikad više manifestacija nije bilo, i to je ono što ih boli.

- Ne daj Bože da nam se vrati vreme kada su ti isti bili na vlasti. Predlažem im da prvo nauče kako funkcionišu gradske institucije, pa tek onda da komentarišu bilo šta, rekao je na kraju Handanović.

Komentari (1)

Miljan

23.12.2019 23:19

Nasao se ovaj ne Srbin da kroji kapu. Ma idi bre.