Protest
Printscreen
Protest

Printscreen

Protest, Foto: Printscreen

Između pojedinih grupa koje su se priključile protestima "1 od 5 miliona", već duže vreme vlada nepoverenje, zbog čega umeju da sevnu i varnice.

PROČITAJ JOŠ:

Poslenjih nedelja na protestima je dolazilo i do sukoba, kada su redari protesta opkolili pa izvikali pripadnike Levog bloka.

U svu tu zbrku uključila se i televizija Dragana Đilasa, N1, jednog od lidera Saveza za Srbiju, koja je probala da za sukobe okrivi, kako je navela, fašističke grupe.

Marks21

screenshoot/Facebook

Marks21, Foto: screenshoot/Facebook

Kako su naveli u tekstu koji je objavljen na njihovom portalu, za brojne incidente kriva je grupa "Marks21", koji su se navodno sukobljavali, kako se ističe u tekstu, sa "Ljotićevcima, ali i Draganom Đilasom".

U pokušaju da odvoje navodno incidentu grupu po strani, napravili su i neke greške, pa su tako pogrešno napisali i ime organizacije, preimenovavši je u "Mark21".

PREPORUČUJEMO:

Na netačne navode reagovala je i organizacija "Marks21", koja je trađila od televizije N1 da obajavi demanti na prilog, ali je njihov zahtev odbijen.

Jedan od članova organizacije u tekstu koji je objavljen na njihovom portalu, tako navodi da je televizija N1:

- Pogrešno prenela ime organizacije "“Marks21" kao "Mark21"

- Da je netačno da organizacija Marks21 "priznaje" da čak i sa ultradesničarima sa kojima se ranije sukobljavala nalazi razlog da zajedno izađe na ulicu.

- Prenošenjem dela izjave Jelene Anasonović, jedne od organizatorki protesta u kom optužuje Levi blok da prekida protestnu kolonu, uz svesnu odluku autora priloga da izostavi deo moje snimljene izjave u kojoj dajem nedvosmislene argumente koje takve optužbe čine neodrživim - navodi autor.

U tekstu portala "Marks21", navodi se da su pripadnici Saveza za Srbiju koristili i fašiste kako bi se obračunali sa pojedinim grupama na skupu. Za taj incident pala je optužba na "Marks21", ali oni tvrde da nikada nisu sarađivali sa fašistima, već da iza svega stoji opozicija.

Svađa unutar redova organizatora protesta nije ništa novo, ali jeste da Đilas sada uz pomoć medija koje kontroliše pokušava da iskrivi sliku na javnoj sceni. Iako mu ovoga puta to nije uspelo, kontrola medija i cenzura kojima se koristi mogla bi da ima nesagledive posledice po društvo.

Komentari (7)

Vanja

20.02.2019 18:29

Tako Đilas i N1 shvataju slobodu medija. Eto za šta se bore.

milos

20.02.2019 18:45

Opozicija ne zna sta radi,samo se blamira.

Borko

20.02.2019 18:51

Laž je njihovo jedino oruđje, jedino time mogu da privuku neznatan broj građana. Dođe vreme i sve se dozna.

Nk

20.02.2019 19:36

N1 je takva televizija koja nista nije uradila kako treba vec brani one koji najvise prave nerede

Dejan

20.02.2019 19:38

Rasulo u opoziciji je toliko da njima pomoći nema sem da potpuno nestanu sa političke mape Srbije.

Pavle

20.02.2019 19:43

Ovo je velika bruka i dokaz da u opoziciji ima velikih neslaganja i da su im sukbi na protestima normlna stvar i da se stalno dešavaju. Toliko o složnoj opoziciji.

Milan

20.02.2019 19:51

Fasisticka televizija proziva fasiste, pa gde to ima, izgleda da samo kod djilasa,oni prozivaju sami sebe...