"SLIKAJ NOGE I GUZU" Đilasov urednik spopadao koleginice: Selfiraj se, spusti niže... (FOTO)

Reč je o čoveku koji je zbog seksualnog uznemiravanja već bio na sudu.

Velimirović, Đilas, poruke
Velimirović, Đilas, poruke, Foto: printskrin

Glavni i odgovorni urednik koji je seksualno uznemiravao koleginicu novinarku, zbog čega je ona morala da promeni posao, jeste Igor Velimirović, prvi čovek portala Direktno, bliskog Draganu Đilasu i njegovom Savezu sa Srbiju (SZS), saznaje Kurir!

Krivična prijava

Velimirović, kako izvor Kurira otkriva, bio je već je osuđivan , a njegova žrtva bila je maloletnica.

- Igor Velimirović, koji je glavni i odgovorni urednik malo poznatog portala Direktno, koji je oslonjen na Đilasa, 2004. godine bio je predmet interesovanja istražnih organa. Protiv njega je tada podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio bludne radnje nad tada maloletnom D. Š. Postupak protiv njega sudski epilog dobio je četiri godine kasnije, kada je osuđen za nedozvoljene polne radnje nad maloletnicom - otkriva izvor i dodaje da, sudeći po rečima njegove mlade koleginice, koja ga je optužila za seksualno uznemiravanje u vreme dok joj je bio šef, kod prvog čoveka portala Direktno „svrha kažnjavanja nije postignuta“.

Podsetimo, kako je Kurir otkrio, dugogodišnji novinar, a sada glavni urednik portala, mladu koleginicu proganjao je u vreme dok su radili zajedno.

Neprikladne poruke Velimirovića
Neprikladne poruke Velimirovića , Foto: printskrin

 Izvor otkriva je da je devojka trpela neumesne komentare i poruke, sve dok nije promenila radno mesto.

- Počeo je najpre da joj upućuje neprimerene, ali na prvi pogled bezazlene komentare i dobacivanja, ali uvek kada su u redakciji ostajali nasamo - opisao je naš sagovornik kako je počela agonija mlade novinarke, koja je dugo ćutala jer joj je Velimirović bio šef i plašila se da bi, ukoliko mu se suprotstavi ili ga prijavi, mogla da ostane bez posla.

Vulgarne poruke

Međutim, kada je počeo da joj šalje i poruke, shvatila je da nema izbora, već da potraži pomoć.

Neprikladne poruke Velimirovića
Neprikladne poruke Velimirovića , Foto: printskrin

 - Slao joj je poruke u kojima je tražio da mu šalje fotografije svojih nogu, zadnjice. Poruke su bile vulgarne i neprimerene, a koliko god da je ona pokušavala da ga „otkači“ tako što se fotografisala i slala mu slike, primera radi, hotel u kom je odsela, on nije odustajao. Što je više pokušavala da mu kulturno stavi do znanja da ne želi da mu šalje svoje obnažene fotografije, on je postajao neprijatniji - objašnjava sagovornik.

Neprikladne poruke Velimirovića
Neprikladne poruke Velimirovića , Foto: printskrin

 Tek kada je mlada novinarka, kako kaže, neke od njegovih poruka shvatila kao direktne pretnje, prijavila ga je rukovodstvu firme u kojoj su radili zajedno.

Velimirović je negirao ceo slučaj

Druga žrtva

Promenila posao zbog uznemiravanja Mlada novinarka, koja je bila jedna od žrtava osuđivanog seksualnog manijaka Igora Velimirovića, odlučila je da ga ne prijavi policiji, zbog čega postupak protiv njega za uznemiravanje nije pokrenut. - Devojka je bila uplašena za posao, a želela je i da izbegne skandale. Iako joj je rukovodstvo firme u kojoj su radili dalo savet da ga prijavi nadležnim organima, ona je odlučila da se, iako je bila žrtva, samo skloni na drugo radno mesto kako više ne bi bila u kontaktu sa njim - kaže izvor Kurira.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Maki
  04/04/2020 - 20:20
  Koliko vidim ona se dopisivala sa njim i kikotala , slobodno mogu reci i flertovala.. Pa sta je ona ocekivala od njega.. Kakvo seksualno nasilje.. On nesto trazi a ona ga izaziva... Zasto ga nije distancirala ako joj je smetao njegov nastup..
 • Korisnik: nbbatocina@mts.rs
  04/04/2020 - 10:05
  Vrlo, vrlo primitivno.
 • Korisnik: Mira
  04/04/2020 - 08:59
  Za takve kao sto je ovaj Djilasov urednik i dozivotna robija je malo.
 • Korisnik: Žarko
  04/04/2020 - 08:31
  Sve se to zna , ali tužilaštu to nije dovoljno ili imaju neke svoje planove koji nisu stručne prirode.
 • Korisnik: Saša
  04/04/2020 - 08:27
  A šta Đilas na to kaže? Ništa osuda pajtaša?
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi