Srđan Marković
Youtube Printscreen

 

Srđan Marković

Youtube Printscreen

Srđan Marković, Foto: Youtube Printscreen

Tokom svečanog obeležavanja dana Univerziteta u Beogradu u petak 13. septembra, došlo je do teškog incidenta, kada su predstavnici udruženja "1 od 5 miliona" ušli u zgradu Rektorata Univerziteta u Beogradu i blokirali ulaz koji, uz stepenice, vodi u prostorije te institucije.

Pročitajte još:

Tokom koktela je ušlo 10-ak predstavnika Udruženja "1 od 5 miliona", koji su u rukama držali, kako su rekli novinarima, "lažne diplome", koje su želeli da uruče učesnicima svečanostima.

Juče popodne je ponovo održan protest ispred zgrade Rektorata, a prema saznanjima naše redakcije okupljeni planiraju da ostanu do ponedeljka u zgradi Rektorata, a nabavili su i hranu, tačnije pljeskavice i sendviče.

Njima je pljeskavice i sendviče donosio Srđan Milivojević iz DS-a, čime je jasno stavljeno do znanja da iza "studenata" stoji Đilasov Savez za Srbiju. U poseti je bio i Zoran Lutovac.

Među "studentima" koji su blokirali rektorat nalazi se i Srđan Marković, poznatiji kao Marsovac. Reč je o muškarcu od 31 i jednu godinu koji je studije mogao da završi pre sedam, osam godina i koji zloupotrebljava svoju poziciju u političke svrhe. 

Podsetimo reč je o čoveku koji je hteo da organizuje upad u predsedništvo. Ipak, Marković je mnogima ostao upečatljviji kao osoba koja se prijavila na program NASA sa ciljem trajnog preseljenja na Mars.

On je govoreći o blokadi rektorata istakao da se spava po hodnicima u vrećama i pod šatorima, kao i da imaju posete. Rekao je da se ljudi "selektivno propuštaju", te da su im u gostima bili akademik Teodorović, glumac Bane Trifunović, karikatursta Petričić.

BONUS VIDEO: Goran Vesić predlaže novi zakon za trotinete