Đilas se zbog Marinike odriče kuma!

Ekipa Alo! | vesti 2019-03-10 14:42:13 2019-03-10 14:42:13

Dragan Đilas, osnivač Saveza za Srbiju, do kraja marta formiraće Stranku slobode i pravde, koja će nastati spajanjem Zelene ekološke stranke - Zeleni, Levice Srbije Borka Stefanovića, više grupa građana širom Srbije, kao i pojedinaca koji ne pripadaju nijednoj organizaciji.

Alo / M. Jošida

Iako proces formiranja još traje, dve struje bliske Đilasu vode oštar sukob oko uticaja i funkcija, saznaje „Alo!“ iz izvora bliskih opozicionarima.

- Đilas će preuzeti partiju Dejana Bulatovića, koji će za poklanjanje stranke kao protivuslugu dobiti potpredsedničku funkciju kod Đilasa. Za tu poziciju viđeni su i Marinika Tepić i Borko Stefanović, koji čine jaku liberalnu struju koja Đilasa pokušava da ubedi da se mane desničara i pokupi građanske glasove ostale posle propadanja DS-a - objašnjava naš dobro obavešteni izvor i dodaje da Stefanović i Tepićeva ubeđuju Đilasa da će na ovaj način sprečiti jačanje Sergeja Trifunovića i Pokreta slobodnih građana.

Pročitajte još:

 

- Marinika je ubeđena da ima ogroman uticaj na Đilasa i tvrdi da je na pravom putu da ga ubedi da se mane Dveri i ostalih desničarskih organizacija - objašnjava naš izvor i dodaje da je Tepićeva čak uspela da posvađa „dva oka u glavi”, Dragan Đilasa i njegovog kuma Mlađana Đorđevića.

- Đilasov kum, koji je poznat po tome što je vedrio i oblačio u SPC, besan je zbog čitave situacije. Mlađan je čovek iz senke, finansirao je Đilasa, povezao ga sa desničarima, povezao ga je i sa određenim krugovima u Crkvi i za njega lobirao čak i u Rusiji. On neće tako lako prepustiti da Tepićeva vedri i oblači oko Đilasa i određuje kako će nova stranka izgledati - navodi naš izvor i dodaje da je nezadovoljan i Boško Obradović.

- Lider Dveri smatra da baš on zaslužuje visoku poziciju u novoj stranci koju Đilas osniva. Dveri se raspadaju, pitanje je dana kada će se taj pokret ugasiti jer Srđan Nogo, bivši Obradovićev saradnik, iz dana u dan preuzima sve više odbora Dveri. Ako Đilas skrajne Obradovića, pitanje je dana kada će se on okrenuti protiv njega - zaključuje naš dobro obavešteni izvor.

 

Expand player
Pogledajte više