KONAČNO PUKLA TIKVA IZMEĐU OBRADOVIĆA I NOGA Đilas rasturio Dveri

Nogo izlazi Bošku na crtu!

Dragan Đilas, Boško Obradović
Dragan Đilas, Boško Obradović, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Potpuni haos zavladao je juče u Savezu za Srbiju, i to zbog previranja koja su se dogodila unutar Srpskog pokreta Dveri. Srđan Nogo, poslanik Dveri, objavio je na društvenim mrežama da će se kandidovati za predsednika tog pokreta, a Boško Obradović, aktuelni lider Dveri, izjavio je da se ograđuje od ponašanja Noga.

Jučerašnji događaji predstavljaju kulminaciju višemesečne netrpeljivosti između Srđana Noga i Boška Obradovića, saznaje „Alo!” iz dobro obaveštenih izvora, bliskih tom pokretu.

- Nogo uživa veliku popularnost u Dverima i Obradoviću je direktna konkurencija za lidersku poziciju. Mnogi članovi i simpatizeri Dveri smatraju da se Obradović prodao Đilasu, te u Nogu vide jedinu osobu koja će i dalje brinuti o, kako oni kažu, izvornim vrednostima tog pokreta. Članovi Dveri smatraju i da se Boško previše približio EU i Amerikancima - objašnjava naš izvor blizak Dverima i dodaje da je Nogu dojadilo i šurovanje Obradovića s tajkunom Đilasom, te je zato odlučio da preuzme taj pokret.

Srđan Nogo
Srđan Nogo, Foto: YoutubePrintskrin

Srđan Nogo je juče za „Alo!” potvrdio da će se kandidovati na predstojećem izbornom Saboru, ali nije želeo da priča o dešavanjima unutar tog pokreta.

- Ne bih ja unutrašnje stvari Dveri iznosio u javnost. Nama su ove godine redovni izbori, to je normalna demokratska procedura i o svemu što imam obavestiću ljude na organima Pokreta u direktnom razgovoru sa članstvom. Izbori su planirani da se održe do Vidovdana 2019. godine, to je redovni izborni Sabor na kojem će se birati svi organi Pokreta - kazao je on i dodao da očekuje i kandidaturu aktuelnog lidera Pokreta Dveri.

Direktor dao ostavku

Kako „Alo!“ nezvanično saznaje, finansijski direktor Dveri podneo je neopozivu ostavku nakon afere sa pranjem stranačkog novca preko naduvanih faktura. Detalji nezakonitog poslovanja Obradovićeve stranke proteklih meseci su svakodnevno objavljivani na Tviteru.

- Boško je najprepoznatljivije lice Dveri i predsednik pokreta, pa bi sasvim sigurno trebalo da se kandiduje na tim izborima. Statut Dveri omogućava svakom članu koji ispunjava propisane uslove da se kandiduje i ja. kao neko ko je tu dugo. želim da iskoristim tu statutarnu mogućnost - istakao je Nogo i dodao da će javno izaći s timom ljudi koje kandiduje i celokupnim programom.

Nogo juče nije želeo da komentariše izjavu Boška Obradovića da se Dveri ograđuju od njegovog ponašanja i istakao da je s aktuelnim liderom Dveri u korektnim odnosima.
- Ja gospodina Obradovića smatram svojim prijateljem - kazao je Nogo.

S druge strane, Boško Obradović, lider Dveri i šef njihove poslaničke grupe, izjavio je juče da se taj pokret ograđuje od ponašanja poslanika Srđana Noga i poručio da vešala nisu njihova politika.

- Više puta sam to rekao i ponoviću. Nikakve veze Srpski pokret Dveri ne želi da ima ni sa kakvim vešalima. Ne mogu da razumem nikakvu simboliku vešala. To je za nas neprihvatljivo - rekao je on i naveo da je Srđan Nogo i ranije snosio posledice zbog svog ponašanja, te da tako će biti i ubuduće.

Nogo bio protiv ulaska u Savez za Srbiju!

Glavni odbor Dveri doneo je u julu prošle godine odluku o ulasku u Savez za Srbiju, a toj odluci usprotivio se upravo Srđan Nogo.

- Gotovo 20 godina istorije Dveri svakim svojim danom potvrđuje da je ulazak u Savez nespojiv sa nama. Iskreno, mislim da niko u Dverima nema predstavu šta treba dalje raditi i kako. Odgovornost o tome kako dalje je na predsedniku stranke i njegovim saradnicima. Valjda oni znaju odgovor na to pitanje - kazao je Nogo.

 

 

 

Povezane vesti

 • Korisnik: mario
  12/02/2019 - 21:31
  Ovaj Đilas rasturi šta god dotakne.
 • Korisnik: Bojana
  12/02/2019 - 20:58
  Nogu treba oduzeti imunitet.
 • Korisnik: Nikola
  12/02/2019 - 20:57
  Dveri treba zabraniti.
 • Korisnik: Мики
  12/02/2019 - 18:49
  Па они су почели и да се бију међусобно, ово није ништа ново.
 • Korisnik: Nikola
  12/02/2019 - 17:47
  Ova opozicija je sou,oni se medjusobno toliko mrze i uvaljuju koske jedni drugima.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi