Đilas ponižava Tadića koji ga je stvorio!

E. A. | vesti 2021-04-08 17:34:46 2021-04-08 17:34:46

Ponižavanje!

Printscreen

Čim je Boris Tadić, nekadašnji predsednik Srbije i lider SDS-a, najavio da bio mogao da se kandiduje na predsedničkim izborima, našao se na meti napada opozicionara, ali i medija koji su pod kontrolom Dragana Đilasa, lidera SSP-a.

- Na rečenicu da je spreman da se kandiduje ako nema boljih, moj odgovor je - ima boljih - poručio je Đilas koga je Tadić i stvorio, a nakon te izjave je, kao po komandi, krenuo napad na Tadića na društvenim mrežama, a svi mediji bliski Đilasu su ekspresno objavili vest da ima boljih kandidata od nekadašnjeg predsednika države.

Posle Đilasove izjave oglasio se i sam Boris Tadić koji je Đilasu poručio da se ne takmiče među sobom.

- Inače, nikada nisam rekao besmislicu da ću se kandidovati „ako nema boljeg“. Boljih uvek ima. Znam ih i ja mnogo, ali nažalost ni ne razmišljaju o kandidaturi. Nikada se i nisam kandidovao misleći da nema boljih. Ni na izborima koje sam izgubio, ni na onim na kojima sam pobeđivao - poručio je on.

Tatjana Macura, kopredsednica Stranke moderne Srbije, ističe da se ovakvim javnim prepucavanjima jasno sabotira svaka prilika opozicije da napravi nešto normalno, kao što je uostalom to bila priča i sa bojkotom.

- Cilj opozicije treba da bude pobeda u Beogradu, gde su jedino realne jasne šanse da se napravi dobar rezultat. Priča o predsedničkim izborima i kandidatima koji su nekad bili na čelu države ili glavnog grada je prevaziđena i jalova - kazala je ona za „Alo!“.

Vladimir Orlić, potpredsednik Skupštine Srbije, poručio je za „Alo!“ da se bivši režim odavno sveo na malu baru, koja vremenom samo sve više presušuje.

- A umišljeni „lideri“ se i dalje uporno glođu i laktaju međusobno za mesto glavnog krokodila u toj bari. Ne mogu očima da se gledaju, mrze jedni druge godinama. Još od kada je Đilas Tadiću u partiji zategao svilen gajtan, posle je to uradio i Jeremiću, a Pajtić Đilasu. Oni sad traže da vode državu, a ne mogu ni same sebe. EP će morati među njima da posreduje prvo, da uspostave međusobni dijalog, pa onda možda budu u stanju da razgovaraju i sa drugima. Svaki dan koji provedu daleko od budžeta i prilike za iznošenje narodnih para na Mauricijus čini tu ekipu iz političke močvare sve nervoznijom, pa se i javno ponašaju, što bi oni sami rekli - kao čopor - istakao je on.

Inače, ponižavanje Borisa Tadića od strane Đilasa traje godinama! SSP i PSG krajem januara se nisu odazvali pozivu na sastanak koji su im uputile Nova stranka i Socijaldemokratska stranka Borisa Tadića. A Đilas je godinama minirao i Ujedinjenje DS-a za koje se Tadić zalagao. Ekipa Alo!

Boško je nečastan i nemoralan!

Član Gradskog odbora DS-a Ivan Krstić poručio je na Tviteru lideru Dveri Bošku Obradoviću da je nečastan i nepošten.

- Gospodin Obradović je u NSRS ušao 2016. godine, tako što je DS pozvala i svoje članove da daju podršku Dverima jer su izbori bili ponovljeni na nekoliko desetina mesta širom Srbije. I taj gospodin da prestane da pljuje po DS-u, njenim bivšim i sadašnjim predsednicima - napisao je on na Tviteru i dodao:

- Odmah po ulasku u NSRS gospodin Obradović je u svakom izlaganju DS nazivao žutim lopovima! Iste one koji su mu dali glasove da bi on imao poslanike u NSRS-u. Nemoralno, nečasno i nepošteno.

Expand player
Pogledajte više