Đilas LOMI opoziciju!

D. Ramadani | vesti 2018-06-17 16:36:25 2018-06-17 16:36:25

Problemi sa kvorumom i duboka podeljenost članova obeležili su sednice glavnih odbora Dveri i Demokratske stranke koje su održane prethodnih dana.

Alo/Masanori Jošida

Dragan Đilas, Foto: Alo/Masanori Jošida

Razlog za turbulencije jeste želja njihovih lidera, Boška Obradovića i Zorana Lutovca, da Dveri i DS uvedu u Savez za Srbiju Dragana Đilasa, saznaje „Alo!” iz izvora bliskih opozicionarima.

Opozicionari su ovih dana na velikim mukama jer treba da ubede svoje članstvo da je ulazak u Đilasov Savez za Srbiju pravo rešenje. Demokratska stranka je saopštila da će biti jedan od osnivača i članova tog saveza, a Dveri su ovlastile predsednika i Predsedništvo da razgovaraju sa svim istinski opozicionim strankama o modalitetima borbe protiv aktuelne vlasti. Zajedničko za oba zasedanja bili su problemi sa kvorumom, ali i nedovoljna podrška za saradnju sa Draganom Đilasom.

- Sednica Glavnog odbora Dveri završena je tek oko devet uveče. Od 113 članova GO Dveri, sednici je prisustvovalo 66 članova. Jedva su uspeli da dovedu članove - prepričava naš izvor i dodaje da i članovi koji su prisustvovali sednici nisu bili oduševljeni predlogom Boška Obradovića, lidera Dveri, da se započnu razgovori sa Đilasom.

Boško Obradović, Foto: Alo!/Rajko Ristić

- Za Obradovićev predlog glasala su 42 člana, protiv se izjasnilo njih 18, a šest članova je bilo uzdržano. Iako je lider Dveri bio ubeđen da će svi glasati za ulazak u Savez za Srbiju jer je to slamka spasa za Dveri, koje su ostvarile katastrofalan rezultat na izborima u Beogradu, članovi Glavnog odbora bili su podeljeni - objašnjava naš izvor i dodaje da je slična situacija bila i u taboru Demokratske stranke.

- Problema sa kvorumom bilo je i u DS-u. Novopečeni lider demokrata Zoran Lutovac nije imao većinu za Glavni odbor I to je prvi put da na prvoj sednici predsednik nema većinu. U pomoć mu je priskočio Dragan Đilas koji je od subote držao sastanke i pokušavao da pridobije ljude - objašnjava naš dobro obavešteni izvor.

Dragan Đilas i Zoran Lutovac, Foto: Printskrin

Inače, Demokratska stranka je nakon sednice Glavnog odbora izdala šturo saopštenje u kojem se navodi da je Zoran Lutovac članovima rekao da će DS biti jedan od osnivača i članova tog saveza i da saradnja sa drugim opozicionim strankama nije stvar izbora, nego stvar nužnosti.

Lutovac je istakao i da je zadatak budućeg saveza da probudi nadu, izvuče građane iz apatije i da pokaže da je spreman da radi za opšte dobro.

Jerkovljeva i Balša se prvi pohvalili!

Da DS ulazi u Đilasov savez, prva je objavila Aleksandra Jerkov, potpredsednica te stranke.

- DS doneo odluku o učešću u formiranju opozicionog saveza. Predstoji nam velika borba. Za građane, za bolju Srbiju, za bolji život u njoj - napisala je Jerkovljeva na Tviteru, a nedugo nakon toga tom odlukom se pohvalio i Balša Božović, koga mnoge demokrate krive za katastrofalan rezultat te partije na izborima u Beogradu.

 

Expand player
Pogledajte više