Protest u Beogradu
Alo!/Dejan Briza
Protest u Beogradu

Alo!/Dejan Briza

Protest u Beogradu, Foto: Alo!/Dejan Briza

Pročitajte još:

 

Cilj je zauzimanje državnih institucija kako bi se na taj način osvojila vlast, a ako im ništa od toga ne pođe za rukom, onda barem da u očima svojih mentora iz inostranstva opravdaju novac koji su do sada dobili za destabilizaciju Srbije.

- Najradikalniji u Savezu za Srbiju, među kojima prednjači Boško Obradović, subotu posmatraju kao dan D, jer su im svi dosadašnji planovi propali, a opada i broj građana koji dolaze na proteste. Zato danima razrađuju taktiku i u planu je da radikalizuju proteste po ugledu na Ukrajinu i Makedoniju - objašnjavaju naši izvori i dodaju da opozicionari uveliko šalju uputstva kako se treba spremiti za subotnji protest.

Živković: Da ostanemo na platou do 9. maja!

Zoran Živković, predsednik Nove stranke, juče je na Tviteru poručio da 13. april mora da bude prekretnica.

- Treba da zakažemo i prijavimo svakodnevne proteste do 9. maja i ostanemo na platou ispred Skupštine do tada non-stop, 24 časa svaki dan! Zahtevi - slobodni mediji i zakonski izborni uslovi! Da poslanici opozicije i građani tamo budu permanentno - napisao je Živković.

U uputstvu (u koje je "Alo!" imao uvid), građani iz unutrašnjosti Srbije pozivaju se da u Beograd dođu dan ranije, a preporučuje im se i da u glavni grad dođu automobilima.

- Važno je da, ko može, za svaki slučaj obezbedi smeštaj u Beogradu u subotu na nedelju jer će se u Beogradu najverovatnije ostati danima. Ko ima mogućnost, neka za svaki slučaj planira da nekoliko dana ostane u Beogradu - navodi se između ostalog u tom uputstvu.

Preporučujemo i ovo:

 

Prema rečima naših izvora, opozicionari moraju da radikalizuju protest jer moraju da opravdaju novac koji su dobili iz inostranstva, a koji je namenjen rušenju Aleksandra Vučića.

- Spremni su da u subotu naprave potpuni haos na ulicama Beograda. Plan je da danima kampuju ispred parlamenta, ali i da vrše upade u državne institucije. Za te upade spremaju kriminalce i povratnike sa ratišta u Ukrajini - objašnjavaju naši izvori i dodaju da đilasovci planiraju i blokadu ulica i mostova.

 

- Postoji mogućnost da blokiraju ulicu Kneza Miloša, Gazelu i Brankov most. Te saobraćajnice su žile kucavice srpske prestonice i svesni su da će na taj način izazvati potpuni kolaps u Beogradu - poručuju naši izvori i dodaju da opozicionari planiraju da ponovo upadnu na gradilište na Trgu republike.

Bastać i Boško najradikalniji

Prema saznanjima našeg lista, nisu svi u SZS-u oduševljeni planovima za 13. april.

- Građanski deo tog saveza, prvenstveno DS, ne zna kako da se izvuče iz haosa u koji je upao saradnjom sa Draganom Đilasom. Najradikalniji su Boško Obradović, lider Dveri, i Marko Bastać, predsednik opštine Stari grad, i oni su spremni da u subotu naprave potpuni haos na ulicama Beograda - objašnjavaju naši izvori.