OBRUŠIO SE NA ZORANA ĐORĐEVIĆA Diković napao ministra: Šiljokuranu jedan!

Načelnik Generalštaba Ljubiša Diković na nož je dočekao i novog ministra odbrane Zorana Đorđevića!

Sukob između Dikovića i Đorđevića tinja već duže vreme
Sukob između Dikovića i Đorđevića tinja već duže vreme, Foto: Dušam Milenković

Kako „Alo!” saznaje, general je na internom kolegijumu Ministarstva, kome je prisustvovalo više od 20 pripadnika Vojske ministra, nazvao ni manje ni više nego sočno: „Šiljokuranu jedan“! Vremešnom načelniku Generalštaba ovo nije prvi put da tako naprasito i neprimereno reaguje, pa je otpočetka minirao i Đorđevićevog prethodnika Bratislava Gašića dok je bio na čelu ministarstva.

I Gašića uzeo na zub

General Diković nije bio u ljubavi ni sa Bratislavom Gašićem, koga je takođe uzeo na zub. Nema oko čega se nisu sukobljavali, od kadrovskih rešenja do afere helikopter, a Diković je posebno izgubio živce kada je ministar potegao pitanje njegovog penzionisanja. Iako je formalni uslov imao, nije bio rad da se tako lako preda, te i dalje, zahvaljujući vezama, opstaje na ovom mestu.

Da li Diković ima problem s autoritetom, pa svakog novog ministra dočeka na nož, tek ono što je uradio na kolegijumu Ministarstva odbrane - za svaku je osudu. Tako se Diković pred svim generalima izvikao na Đorđevića, lupio šakom o sto i besno napustio salu.

- Poznato je da Diković ima kratak fitilj. Čekao je trenutak i onda se obrušio na Đorđevića, koji još nije pošteno ni zaseo u ministarsku fotelju. Sukob je kulminirao zbog iseljavanja izbeglica iz kasarne u Surčinu, gde je ministar bio za to da se obavi što ranije, a general da se to prolongira.

Naravno da to nije pravi razlog, već je bio samo okidač. Taj sukob tinja duže vreme, a Diković ne miriše Đorđevića još od kada je 2012. došao u Ministarstvo kao državni sekretar. Sada je pak preterao i ispsovao ministra pred svim generalima. Reako mu je, bukvalno: „Šta ti znaš, šiljokuran jedan”, lupio šakom o sto i napustio kolegijum ljut kao ris - navodi naš dobro obavešteni izvor.

Diković je inače na mesto načelnika Generalštaba došao kao čovek Borisa Tadića i Dragana Šutanovca, ali je veštim manevrima uspeo da opstane na funkciji i posle dolaska naprednjaka na vlast. Leđa je nakon Tadićevog pada našao kod predsednika države Tomislava Nikolića. Tako, iako pred penzionisanjem već duže vreme, uz pomoć moćnih prijatelja vešto izbegava da ode s funkcije.

Celu familiju uvalio u fotelje

Nemanja Diković, sin generala, marta 2014. prešao je u Ministarstvo spoljnih poslova, gde je došao upravo iz Ministarstva odbrane, po sporazumu o preuzimanju. U diplomatiji je dobio zvanje trećeg sekretara. Da su Dikovići snalažljivi pokazuje i primer ćerke Bojane, koja je zaposlena u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva (SMATSA), poznatom po basnoslovnim platama. Supruga je takođe u Vojsci. Kako su mediji pisali, Milica Diković radi u Upravi za logistiku. To nije sve, javna je tajna da se Diković u Generalštabu okružio svojim klasićima i zemljacima, pa kruži anegdota da je od Generalštaba napravio Užičku republiku.

 

„To je rekla-kazala”

Da bismo dobili komentar na naše informacije, „Alo!” je juče pozvao i generala Ljubišu Dikovića. Kada je saslušao naše pitanje, kratko nam je poručio: „Nisu vam tačne informacije. To je sve rekla-kazala!”

Save

 • Korisnik: vlado djukic
  26/08/2016 - 17:30
  Poštovana ekipa Alo, Vojno naselje u Surčinu se zove "Sportsko rekreativni centar Surčin" u kojem ne žive izbeglice već penzionisana aktivna i civilna lica koja su bila zaposlena u MO. Osnov njihovog stanovanja su dobijeni službeni stanovi za vreme aktivne vojne službe. Ta lica su po potrebi službe 1991. i 92. godine premeštena iz bivših republika u R. Srbiju i aktivno su učestvovala u odbrani R. Srbije od NATO agresije. Dakle radi se o veteranima rata i njihovim porodicama.
 • Korisnik: MILI
  26/08/2016 - 00:22
  OBICAN FICFIRIC , NIJE NI OVCE DA CUVA
 • Korisnik: Сава Прокоповић из Ритопека
  25/08/2016 - 20:21
  Шта је то шиљокуран. Ми седимо и тражимо значење те речи. Каже Дракче из Болеч, да је то када шиљиш ону ствар, мушку алатку, да би била добра за дејство. Како шиљиш, није то дрво па да шиљиш. Али кажу да се алатка шиљка, када иде у бој са њом. Ако се то односи на бој, онда то има везе са борбом. Можда овај шиљи, када иде да се бори. Али с ким се бори. Нико то не зна. Ми само знамо, да последњих двадесетак година нико у војсци не ваља, ни министар, ни начелнк Генералштаба. Сви су мој до мојега.
  • Бошко Београд @Сава Прокоповић из Ритопека
   26/08/2016 - 09:34
   Боре се да живе мукте на рачун српског народа (паразитирају) чије територије, имовину, углед су упропастили, боре се за невиђене бенефиције, за добре и сигурне плате, а изгубили су све ратове. То им је омогућила и даље омогућује иста таква интересна група СФРЈ и српских политичара од Тита до Г-дина Вучића.
  • Бели Орао @Сава Прокоповић из Ритопека
   26/08/2016 - 14:46
   Шиљокуран је клинац којем се још није преврнула кожица преко гл*вића. Сад знаш Асвалтни Џеку.
  • BEBA @Сава Прокоповић из Ритопека
   26/08/2016 - 18:07
   SILJOKURAN JE ONAJ DECKO STO JOS NIJE IMAO SEKSUALNE ODNOSE ,PA SE VEZBA SAMOZADOVOLJAVANJEM,ETO TO JE
 • Korisnik: Miloš 2
  25/08/2016 - 17:43
  Po komentarima, narod zna sve što se događa, kako ih nije sramota, pogledajte ko su ministri, a ko je sve general, pošteni pripadnici VS se stide i grcaju, a tako je i svom narodu u Srbiji, mladi odlaze masovno svakog dana, na 3 meseca da robovskim radom nešto zarade, reklamirane fabričice "stranih investitora" (ološa) ne rade ili obmanjuju našu javnost. Srbijo probudi se i očisti taj ološ. Vladajuća "elita" se enormno obogatila, a pošteni Srbi su gladni.
 • Korisnik: DEDA
  25/08/2016 - 17:14
  Ma covek je to odavno trebao da kaze i Vucicu jos kada ga je za vreme poplava postrojavao.On je skolovan oficir i razno razne sveznalice, opste primene, treba da postavi na svoje mesto.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi