AFERA PRISLUŠKIVANJE Dijana, zašto si tražila poligraf, a sad bežiš?

„Činjenica da je Hrkalovićeva tvrdila da uvek prihvata 'detektor laži', ali da ga odbija u istrazi neustavnog prisluškivanja predsednika jasno budi više nego osnovanu sumnju u njenu ličnu i neposrednu umešanost“, kaže Mario Spasić

Dijana Hrkalović
Dijana Hrkalović, Foto: Alo! Nenad Vujanović

Dijana Hrkalović, nekadašnja državna sekretarka u MUP-u Srbije, odbila je poligrafsko testiranje u slučaju prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića i članova njegove porodice, iza kog su, veruje se, stajale određene strukture iz vrha policije.

Ona je ispitana prvi put 13. januara, a sredinom nedelje je trebalo da se obavi dopunsko saslušanje po zahtevu Tužilaštva za organizovani kriminal (TOK), koje vodi predistragu kad je ona odlučno odbila da odgovara na dodatna pitanja bivših kolega u vezi sa slučajem koji je prodrmao Srbiju, ali i da bude priključena na „detektor laži“. Veoma je zanimljivo da je Hrkalovićeva pre samo nekoliko meseci, tačnije u oktobru prošle godine, u intervjuu koji je dala za naš list iznela tvrdnju da je spremna da bude poligrafiski ispitana u vezi apsolutno svake optužbe koja dođe na njen račun, jer nema šta da krije.

- Pozivam javno sve nadležne institucije da provere moje navode, i poligrafski me testiraju - ponovila je više puta u tom intervjuu Hrkalovićeva, a odgovarajući na pitanja oko zakulinih radnji u MUP-u i optužbama da je povezana sa ljudima iz kriminalnih miljea.

Sama činjenica da je Hrkalovićeva tvrdila da uvek prihvata poligraf, ali da ga odbija u istrazi neustavnog prisluškivanja predsednika Republike, članova njegove porodice i ko zna koga još, jasno budi više nego osnovanu sumnju u njenu ličnu i neposrednu umešanost, smatra Mario Spasić, generalni sekretar Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost.

- Ne treba prenebregnuti činjenicu da je ona, kao državni sekretar, imala mogućnost da naredi nezakonite aktivnosti u prisluškivanju predsednika Republike. Ko god da je, makar to bila i bivša državna sekretarka u MUP-u, naredio da se nezakonito i bez sudske odluke prisluškuju predsednik Republike, možda premijer i ostali članovi Vlade, treba da završi na robiji i mora se demontirati taj i takav deo policijskog sistema koji je tumorsko tkivo sa ciljem nagrizanja integriteta savesnih policijskih službenika kojih je u MUP-u na hiljade - kaže Spasić za naš list.

Povezane vesti

 • Korisnik: Veljko
  24/01/2021 - 11:38
  Ko nema čega da se plaši uvek može na poligraf.
 • Korisnik: Nevena
  24/01/2021 - 11:34
  Jako sam iznenadjena akterima. Sve izgleda kao neki akcioni triler.
 • Korisnik: rajko
  24/01/2021 - 10:40
  Hrkalovicku treba naterati na poligraf, sigurno radi za neku stranu obavestajnu sluzbu, nije ona kapacitet da bi sama naredila prisluskivanje.
 • Korisnik: Jelisaveta
  24/01/2021 - 10:31
  bas cudno sto je odbila
 • Korisnik: Maja
  24/01/2021 - 10:25
  Ako je umešana u prisluškivanje, naravno da će odbiti poligraf jer zna šta je čeka.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi