Devenport i Aleksić
Emil Čonkić
Devenport i Aleksić

Emil Čonkić

Devenport i Aleksić, Foto: Emil Čonkić

Aleksić je poslanik u Skupštini Srbije, a izabran je na opozicionoj listi koju su predvodili Čedomir Jovanović, Boris Tadić i Nenad Čanak. Obavešteni izvor „Alo!“ navodi da je Aleksić još pre izbora zahladio odnose sa Jovanovićem i Tadićem, a da je u međuvremenu kontaktirao sa mandatarom Aleksandrom Vučićem, s kojim je razgovarao i o ulasku u Vladu. Lidera NPS-a na mestu ministra poljoprivrede Srbije voleli bi da vide predstavnici Evropske unije u Beogradu, s kojima on inače ima odličnu saradnju. Navodno se upravo Mihael Davenport, šef misije EU u Beogradu, kod Vučića zalagao za Aleksića. S druge strane, Aleksić je u veoma dobrim odnosima i sa Rusijom, tako da bi bio idealan kandidat koji bi pomirio interese istoka i zapada.

Inače, sam mandatar je više puta napominjao da je poljoprivreda jedan od gorućih problema čije rešavanje čeka novu vladu, kao i da je nezadovoljan načinom na koji je taj resor do sada vođen od strane kandidata Socijalističke partije Srbije. Aleksić je pored političke karijere veoma uspešan poljoprivrednik, bavi se proizvodnjom povrća u plastenicima i voćarstvom. Već godinama je među najvećim izvoznicima jabuka i šljiva u Rusiju. Nedavno je dobio povelju „Dolina kraljeva“ za doprinos u razvoju agroprivrede.

Sam Aleksić za „Alo!“ nije želeo ni da potvrdi ali ni da demantuje informaciju da bi mogao da zasedne u fotelju ministra poljoprtivrede u Vučićevoj vladi.

- Istina je da smatram da u budućoj i svakoj sledećoj vladi Ministarstvo poljoprivrede moraju voditi ozbiljni ljudi koji imaju iskustva i dodira sa poljoprivredom. Za sada sam u Odboru za poljoprivredu, a moj cilj jeste da kroz neku funkciju lično doprinesem razvoju poljoprivrede, za koju smatram da može najbrže doprineti razvoju Srbije i pomoći srpskim poljoprivrednicima - poručio je lider NPS-a u izjavi za naš list.

Kako saznajemo, ukoliko Aleksić ipak ne bude izabran za ministra, rukovodiće Odborom za poljoprivredu u Skupštini Srbije.

Nema domaćina u politici

- Poljoprivreda važi za granu privrede koja u najkraćem vremenskom periodu sa najmanje investicija daje maksimalne rezultate. Imamo dobru zemlju, imamo vredan narod, povoljne klimatske uslove, potpisane sporazume o slobodnoj trgovini i sa Ruskom Federacijom i sa EU, a ništa od toga ne koristimo. Nama poljoprivreda služi da se političari slikaju u štalama i staklenicima kada dođe izborna kampanja. Poljoprivreda se kod nas shvata i tako što naša vlada novac namenjen za razvoj poljoprivrede stavi u funkciju dovođenja potencijalnih stranih investitora. Paralelno s tim se gase naši rasadničari, proizvođači lozno-sadnog materijala i voćnih sadnica. Za njih nema subvencija, njih država ne prepoznaje, za njih nema pomoći... Vi to možda ne vidite dobro iz Beograda, ali u unutrašnjosti se politikom bave oni koji su pre 2012. godine sedeli ispred prodavnice i pili pivo. U bilo kom selu teško ćete naći uspešnog domaćina, koji obrađuje hektare zemlje, koji ima plastenike, postrojenja, a da se bavi politikom - pričao je nedavno Aleksić u jednom intervjuu.

Komentari (9)

gud baj

25.06.2016 09:14

zar je devenport jos u srbiji? ko je on, s kojim pravom on ovde bilo sta radi? napolje!

Poljoprivrednik

25.06.2016 12:41

@gud baj - Ma jok bolje vi botovi da odredjujete sudbinu poljoprivrednika sto sedite u sobi i za sendvic kucate gde god se nesto pojavi.

gud baj

25.06.2016 21:11

@gud baj - kakav bot, nisam bot vec sam protiv eu! a doticni je predstavnik eu iz zemlje koja je napusta! prema tome nema nikakvo moralno ni drugo pravo da ovde bilo sta radi!

koala

25.06.2016 11:45

Kako mislite da udje u vladu coveka koga placeno diskredituje na twiteru sa botom devenportom ? Mislite da je neko glup ?

lako

25.06.2016 23:41

@koala - Lako ce uci svi u vladu koje guraju stranci, verovatno zato sto Niko Vucicu ne sme da naredjuje, pa eto Covek iz Cista Mira Odluci da Ne LETI u SAD Prvim letom onomad. Niko NJEMU ne moze da naredjuje. Videcemo za ovog, pa za Bajatovica,.....

Trstenicanin

25.06.2016 12:55

Odlicno znaju gradjani Trstenika kako se doticni Aleksic za vreme izborne kampanje ponasao prema SNS i davao lazne izjave za Aleksandra Vucica. Bilo bi sramota da ga prive u vladu!

mara

25.06.2016 13:51

Prvp radno iskustvo u poljoprivredno-veterinarskim firmama,najmanje 5 godina pa odgovarajuca -Nekupljena- diploma znanje bar dva strana jezika i sl. pa PROGRAM i ako valja sto da ne.

A siroti kralj nikako

25.06.2016 17:44

Devenport je u svojoj biografiji rekao da je srpski jezik naucio dok je radio u Arandjelovcu!Niko bas niko ni iz vladajucih struktura grada i od ranije nikada nije cuo da je on boravio a kamoli radio u Arandjelovcu.Jedino ako je bilo super tajno ili laze!

penzioner

25.06.2016 19:37

Devenport je zavrsio sta je imao i neka ide u suverenu samostalnu Britaniju!