Ljiljana Smajlović
Medija centar Beograd
Ljiljana Smajlović

Medija centar Beograd

Ljiljana Smajlović, Foto: Medija centar Beograd

* Ljiljana Smajlović objasnila je šta znači pojam da se u Srbiji vodi Hladni građanski rat

* Ja sam tu formulaciju uzela iz SAD gde je zemlja podeljena pola- pola

* Intenzitet polarizacije,u Srbiji strašan i ta spremnost da se najgore uvrede i otužbe iznesu

Novinarka Ljiljana Smajlović gostujući u jutarnjem program televizije Prva objasnila je šta znači pojam koji je nedavno upotrebila da se u Srbiji vodi Hladni građanski rat.

Pročitajte još:

- Ja sam tu formulaciju uzela iz SAD gde je zemlja podeljena pola- pola, kod nas nije tako. Kod nas vlast ima ubedljiviju većinu, nego Tramp, ali je intenzitet polarizacije, strašan i ta spremnost da se najgore uvrede i otužbe iznesu. Zar nije asocijacija na Boliviju odličan primer. Mi kao zemlja nismo nikad podržavali američke smene režima i pre bombardovanja NATO, objasnila je Smajlovićeva.

Ona je dodala i da kad su ubili Aljendea u Čileu, mi smo prirodno bili na Aljendeovoj strani.

- Da neko uzme ženu koja je Indios u nekom gradu. Ti maskirani ljudi su je ošišali, ponižavaju je i da onda kažu da je sve to neregularno i da preokrenu izborni rezultat bez obzira na to kako je proteklo glasanje. Tako i kod nas deo levičara se nada da će u određenom trenutku moći da ponove sličan senario i kažu posle izbora gde nisu dobili dovoljan broj glasova te nas nije bilo dovoljno u medijima zatraže da oni dođu na vlast, izjavila je Smajlovićeva koja je Boliviju stavila kao očigledi primer američkog scenarija koji neko želi da primeni i na Srbiju.

BONUS VIDEO:Vučić o tome ko ruši srpske oružare