Demokratska stranka je u rasulu!

Damira Ramadani | vesti 2017-08-10 17:25:10 2017-08-10 17:25:10

Potpuni haos u DS-u!

Oliver Bunić

Nakon što je lider demokrata Dragan Šutanovac za loš rejting te partije okrivio svoje prethodnike i poručio da je DS kuća Borisa Tadića, Goran Ješić i Bojan Pajtić su mu žestoko uzvratili.

Bivši predsednik DS-a Bojan Pajtić je Šutanovcu poručio da puca sam sebi u nogu, a poslanik demokrata Goran Ješić je naveo, reagujući na Šutanovčevu izjavu da je DS Borisova kuća, da onda većini očigledno nije mesto tu.

Popović: Šutanovac i Jeremić su preglasavali Koštunicu u Vladi!

Aleksandar Popović, blizak saradnik Vojislava Koštunice i bivši kandidat DSS-a na predsedničkim izborima, je za “Alo!” prkomentarisao izjavu Dragana Šutanovca da Vuk Jeremić postane novi Vojislav Koštunica i kazao da je interesantno to što Šutanovac ima potrebu da drugim političkim akterima govori šta i kako treba da rade.

- Gospoda Šutanovac i Jeremić su zajedno sprovodili politiku DS-a da “EU nema alternativu”, počevsi od preglasavanja Koštunice u Vladi, potpisivanja SSP-a, pucanja u nogu srpskim interesima prebacivanjem kosmetskog pitanja iz UN u EU, “Borkovim sporazumima”, pa do tragične ekonomske politike. Ne vidim kako ma ko ko je sprovodio potpuno suprotnu politiku Koštuničinoj, može na njega da se poziva, ali razumem tu potrebu. Jer, Koštunica je ostao referentna tačka ozbiljne državničke politike. Moguće da se Šutanovac ponosi nezakonitim vidovdanskim izručenjem Miloševića. Mene je bilo sramota i tada i sada - kazao je Popović.

Previranja u redovima demokrata dobila su novi nastavak nakon što je lider DS-a Dragan Šutanovac za loš rejting okrivio svoje prethodnike i kazao da je ta stranka kuća Borisa Tadića.

Upitan šta najviše zamera svojim prethodnicima na čelu DS-a Šutanovac je kazao da je najveći promašaj to što kada je DS 2012. godine otišao u opoziciju na republičkom nivou to nisu shvatili oni u Beogradu i pokrajini.

- A najgora odluka je bila da se traže poslanički mandati ministrima koji su za DS osvojili više od 22 odsto. I to nas je dovelo na ivicu cenzusa 2016 - kazao je Šutanovac je u intervjuu za novi “Nedeljnik”.

- Grčevita Pajtićeva borba da ostane na poziciji vlasti u Vojvodini dovela je do toga da smo u toj istoj Vojvodini na poslednjim izborima dobili samo sedam odsto. Đilas je dobio više od dva puta manje glasova u Beogradu. Očigledno da to očajničko držanje za vlast nije donelo rezultat. DS je 2012. otišla sa vlasti u Srbiji sa više od 22 odsto. A i Đilas i Pajtić tražili su ostavke ljudi koji su osvojili tih 22 odsto. Da bi kasnije Pajtić sa šest odsto u Srbiji i sedam odsto u Vojvodini imao ambiciju da nastavi da vodi DS - dodao je Šutanovac.

Bivši lider DS-a Bojan Pajtić nije ostao imun na prozivke svog naslednika na čelu stranke te mu je žestoko odgovorio.

- A da se vrh DS pozabavi dizanjem sa sadašnjih 4%, umesto da pucaju sebi u nogu? - napisao je na svom nalogu na društvenoj mreži Tviter i tu se nije zaustavio.

- Mislim da ovo pljuvanje po Đilasu i meni svakako obesmišljava bilo kakva ukrupnjavanja. Sam sebe usitnjavaš dok se ukrupnjavaš - poručio je Pajtić Šutanovcu.

No, Pajtić nije jedini ko je juče reagovao na stavove Dragana Šutanovca, to je učinio i poslanik DS-a Goran Ješić očigledno nezadovoljan izjavom Šutanovca da je DS kuća Borisa Tadića bez obzira što trenutno nije u njoj.

- Čuj DS mu kuća a zavališ kuću na kocki u lokalnoj kafani i onda pobegneš glavom bez obzira... a dug ostaviš ženi i deci... i praviš se budala - napisao je Ješić na svom nalogu na Tviteru i zapitao se ako je DS Borisova kuća da li mu SDS dođe vikendica.

Dragan Šutanovac juče nije bio raspoložen da komentariše navode Pajtića i Ješića.

Expand player
Pogledajte više